Interview: Emile Ratelband en Jara van Kesteren over Jouw Vrouw Mijn Vrouw VIPS

In Jouw Vrouw Mijn Vrouw VIPS ruilen ex-voetballer Glenn Helder en zijn vriendin Jara met Emile Ratelband en zijn Gitta. En dat ging niet van een leien dakje.

Televizier sprak met Emile Ratelband (zie foto, met zijn partner Gitta) en met Jada van Kesteren, de vriendin van Glenn Helder.

Jada van Kesteren

"Ik wilde meedoen om het vooroordeel weg te nemen dat mannen een jongere vrouw nemen, omdat ze in een midlifecrisis zitten. Het leeftijds­verschil tussen Glenn en mij is dan wel twintig jaar, maar dat maakt niets uit. Glenn is in zijn doen en laten heel jong, terwijl ik juist een stuk volwassener ben. We ­vullen elkaar dus goed aan. Dat geldt ook voor de financiën; daarin is Glenn niet zo sterk, ik juist wel."

Gekookte eieren

"Emile Ratelband kende ik alleen van zijn kreet ‘tsjakka’. Hij is een stuk serieuzer dan Glenn en heel extravert, maar we hebben een paar leuke dagen gehad. Emile is ook heel druk. Hij doet veel en praat veel, ik was op dag twee al moe. En zijn leven staat heel ver van het mijne. Zo had hij een wit ­tijgervel op de grond liggen, terwijl ik vegetariër ben. Volgens Emile was dat kleed al heel oud. Het kwam nog uit een tijd dat mensen zulke dingen niet zo erg vonden. ­Emiles vriendin is heel leuk, dus Glenn heeft het best naar zijn zin gehad. Ze konden alleen allebei niet koken; zelfs eieren koken mislukte."

Spectaculaire episode

"Ik was erg blij toen ik terug mocht naar Glenn. Hij doet het gelukkig iets rustiger aan dan Emile. Maar het is een goeie wissel geweest; ik denk dat dit de spectaculairste uitzending wordt uit de hele reeks. Laten we zeggen dat het niet zo goed boterde tussen Glenn en Emile. Emile zei bij het eind­gesprek dat ik bij Glenn weg moest, omdat hij schulden heeft. Dat pikte Glenn natuurlijk niet. Ik denk dat ik heb laten zien dat ik het meest volwassen ben van allemaal. Ook volwassener dan Emile, die aan Glenn vroeg of hij van vrouw wilde ruilen."

Emile Ratelband

"Ik ben al een paar keer eerder voor Jouw Vrouw Mijn Vrouw VIPS gevraagd, maar m’n ex wilde niet. Nu heb ik een andere liefde gevonden: Gitta. Zij vond het leuk om te doen, ik vond het leuk, dus toen hebben we het gewoon gedaan. Het is vooral de spanning die me aantrok: wie is het? Hoe gedraag je je? Ben ik wel normaal? Het is toch drie dagen met een andere vrouw."

Wonen op 25 m2

"Ik kwam m’n huis binnenlopen toen ik een heel jong meisje zag zitten. Ze zei dat ze de vriendin van Glenn Helder was, maar
bij mij ging er nog geen lampje branden. Toen Jara alles over hem vertelde, maakte ik me wel een beetje zorgen over Gitta. Glenn heeft in de bak gezeten voor mishandeling, zit tot over z’n oren in de schulden en is werkloos. Die schuld kan natuurlijk gebeuren, maar dan moet je er wel wat aan doen - en dat gebeurt niet. 
Gitta kwam met zes Louis Vuitton-koffers terecht op een kamertje van 5 bij 5 in Amsterdam-­Centrum. Ik had haar namelijk wijsgemaakt dat ze in een villa bij Marco Bakker zou komen. Wij zijn immers patsers, dus ik had verwacht dat we zouden ruilen met een chique stel. Ik zag mezelf al met Willeke van Ammelrooy.”

Van hel naar hemel

"Ik ben een slappe ouwehoer en maak het altijd gezellig. Jara is een schat, maar ze werd er wel moe van dat ik om 6 uur al aan het sporten was, om 2 uur ’s nachts thuiskwam en daarna nog even gezellig wilde kletsen.  Die energie is inderdaad heerlijk, maar heeft me wel mijn eerste en tweede huwelijk gekost. Ik doe de boodschappen, ik kook, doe de was en maak schoon. Jara vond dat maar raar. Ze kwam van de hel in de hemel, want Glenn doet niets; die ligt de hele dag op de bank.” 

Over de schouder

"Tijdens de laatste bespreking kwam Glenn agressief ­binnen, hij begon gelijk te schelden en maakte me uit voor rotte vis. Het was heel bedreigend en Glenn vloog me bijna aan over de tafel heen. Ik ben niet bang aangelegd, maar sinds die dag kijk ik wel over mijn schouder."

Jouw Vrouw Mijn Vrouw VIPS is woensdagavond om 20.30 uur te zien op RTL 4.

Meer over:

Reageren