Interview: Eva Duijvestein over Gouden Bergen

SBS 6 strikte een topcast voor de miniserie Gouden Bergen. Televizier sprak over met hoofdrolspeelster Eva Duijvestein over de splinternieuwe reeks.

Voor wie de eerste aflevering van Gouden Bergen heeft gemist: waar gaat de serie over?

„Gouden Bergen gaat over zes welgestelde vrouwen die wonen in kunstenaarsdorp Bergen. Bij alle vrouwen gebeurt er iets, waardoor hun leven in een ander daglicht komt te staan of zelfs in elkaar dondert.” 

En hoe ziet jouw leven eruit in Gouden Bergen?

„Mijn personage heet Eline. Ze heeft een lesbische relatie met Noortje (Jelka van Houten) en is eigenaar van een schoenenontwerpbureau, dat erg goed loopt. Ze heeft een zakelijk karakter, maar we moeten niet vergeten dat ze ook erg lief is. Eline staat altijd voor anderen klaar en geniet van haar leven met Noortje. Plotseling gebeurt er iets in hun leven, waardoor Eline enorm in de ellende komt, en dat lijkt niet zomaar over te waaien.” 

Was het ongemakkelijk voor jou om een lesbienne te spelen?

„Ik moest met Jelka kussen, dat vond ik nogal zacht en vreemd! Normaal gesproken ben ik voor een dergelijke scène altijd een beetje gespannen, maar met een vrouw kussen viel reuze mee. Het is niet zo beladen, en Jelka maakte het erg luchtig.” 

Rijke mensen, seks en intriges. Dat klinkt een beetje als Gooische Vrouwen.

„Gouden Bergen is ontwikkeld door de makers van Gooische Vrouwen en Divorce, waardoor de serie een bepaalde kwaliteit heeft. Maar Gouden Bergen heeft een heel andere stijl. De verhaallijnen zijn rauwer en er gebeuren allerlei onwerkelijke dingen. De personages zijn juist erg realistisch, waardoor het allemaal erg geloofwaardig is.”

Waarom wilde je meedoen aan de serie?

„Het is zo’n goede cast. Toen ik hoorde dat Plien van Bennekom en Diederik Ebbinge (bekend van De Vliegende Panters) meededen, dacht ik: ‘Wat een coole keuze’. Om een dramaserie te maken met acteurs die bekend zijn van comedy is een risico, maar het kan zulke toffe lagen geven aan een dramaserie. Ik heb de afleveringen al gezien, en het werkt echt!”

Meer over:

Reageren