Interview: Evelyn Struik over TV Makelaar

15 Februari 2015 12:00 | sterren | Door Televizier

© RTL Nederland

Presentatrice Evelyn Struik probeert in TV Makelaar: Mission Impossible op het oog onverkoopbare huizen aan de man te brengen. "In het huis van deze week stonden overal doodshoofden. Er kwamen nooit menen kijken."

Je deed eerder House ­Vision en nu TV Makelaar: Mission Impossible. Toeval of heb jij veel verstand van huizen?

"Ik denk dat het toeval is. Maar TV Makelaar is niet alleen maar een huizen­programma; het is meer een mix van een huizenmake-over en mooie persoonlijke verhalen van de bewoners."

Sommige bewoners zijn wat extravagant, nietwaar? 

"We gaan deze week op bezoek bij John uit Eindhoven. Hij ziet er best heftig uit, met zijn tatoeages en motor. In zijn huis stonden overal doodshoofden; hij gebruikte zelfs een doodskist als boekenkast, best luguber. Maar John bleek een lieve man met een heel klein hartje. Hij wilde bij zijn grote liefde gaan wonen, maar moest wel eerst zijn huis verkopen. En dat was nog niet zo makkelijk."

Begreep John niet dat het verkoop-technisch niet zo handig is om doodshoofden in huis te hebben?

"Dat zou je zeggen, hè? Daar verbaas ik me ook altijd enorm over. Veel mensen die onze hulp inroepen, vinden hun eigen huis zo mooi dat ze zich niet kunnen voorstellen dat anderen daar anders over denken. En er zijn ook mensen die het niet aankunnen om iets aan hun huis te veranderen vanwege herinneringen. Zo waren we eerder dit seizoen bij Willem. Zijn huis stond vol met poppen van zijn vrouw, die vorig jaar was over­leden. Willem was nog zo verdrietig dat hij die niet zelf kon opruimen. Het zijn die persoonlijke verhalen die van TV Makelaar zo’n aangrijpend programma maken."

De huizenmarkt trekt alweer aardig aan, ben je niet bang dat TV Makelaar straks overbodig wordt? 

"In Amsterdam gaat het nu goed, maar ik denk dat het nog een tijd zal duren voordat het in de rest van het land ook zo zal zijn. Rijen kopers voor huizen zijn in de provincie niet aan de orde. En in mijn ervaring staan daar ook de gekste huizen."

Je bent een tijd uit de ­running geweest doordat je ziek bent geweest. Daardoor miste je de ­opnames van een paar afleveringen. Ben je er weer helemaal bovenop gekomen? 

"Gelukkig gaat het nu een stuk beter. Het was wel heel ­heftig, ik heb drie maanden in het ­ziekenhuis gelegen en het was echt kantje boord. Ik heb vijf bloedtransfusies gekregen. En dat terwijl ik doodsbang voor naalden ben! Het was afschuwelijk, de hel. Ik wilde bovendien de hele tijd weg uit het ziekenhuis omdat ik aan TV Makelaar: Mission Impossible wilde werken. Dat is echt mijn kindje. RTL 4 en Endemol zijn zo goed voor mij geweest; ze hebben de op­names tot drie keer toe een maand ­uitgesteld. ­Uiteindelijk heeft Froukje de Both drie afleveringen overgenomen. Daar ben ik haar heel dankbaar voor, al had ik het natuurlijk liever zelf gedaan."

 

TV Makelaar: Mission Impossible is dinsdag om 20.30 uur te zien bij RTL 4.

Meer over