Interview: Evelyn Struik over TV Makelaar: Mission Impossible

14 Januari 2014 13:13 | sterren | Door Televizier

In TV Makelaar: Mission Impossible krijgen onverkoopbare huizen een metamorfose. Evelyn Struik presenteert het RTL 4-programma en praat met makelaars en radeloze huiseigenaren.

Hoe onmogelijk is je missie in TV Makelaar: Mission Impossible?

 „Ik heb huizen gezien waarvan ik dacht: wat is dit in godsnaam? Iemand had overal latjes tegen de muren gespijkerd en geverfd in zalmrose en paars. De keuken was zwart met gouden kranen. Allemaal niet onderhouden, in armoedige staat. Hij raakt het natuurlijk aan de straatstenen niet kwijt. Er zit ook een metamorfose in van een groene woning en een huis dat gothic is ingericht. Om depressief van te worden. Dat staat al drie jaar te koop. En een vrouw die alles in het wit heeft. Er zijn in negen jaar drie kijkers geweest.”

Hoe kom je met je huis in het  programma?

„Het is niet van: kom mijn huis even een metamorfose geven, dan kan ik het beter verkopen. Nee, het moet echt goed lelijk zijn. Er moet voor ons ook eer aan zijn te behalen. Het gekke is dat de bewoners hun huis zelf fantastisch vinden: een groen of zwart geverfd huis, wat is daar nou mis mee?”

Wat is het verschil met House Vision, dat je ook presenteert?

„,Dit  programma gaat wat dieper. Er is iets meer kennis van zaken nodig om het te presenteren. Je moet wat weten van de huizenmarkt, hoe de prijzen liggen. In TV Makelaar: Mission Impossible praat ik ook echt met mensen. Wat is hun achtergrond, wat is er precies aan de hand? Helaas kan dat niet te lang duren, want het gaat natuurlijk om het huis. Dan zegt de regisseur: ‘Dat is hartstikke leuk Evelyn, maar voor een ander programma.’  Als er tijd is, ga ik wel gewoon door met het gesprek, maar  dat zie je dan niet meer terug  in de uitzending.”

Loopt het altijd goed af?

 „We geven het huis een metamorfose, zodat je het niet meer herkent en zetten het daarna opnieuw in de markt. Als je foto’s ziet van voor en na de verbouwing, kun je je ogen niet geloven. Het doel is om het huis te verkopen. Dat zal meestal ook wel gebeuren, maar het is niet altijd op tijd voor het programma.”

Heb je tips voor mensen die hun huis niet verkocht krijgen?

„Als je je huis wilt verkopen, moet je het aantrekkelijk maken. Goed opgeruimd, geen asbakken op tafel. Als het leegstaat, lijkt het kleiner. Mensen kunnen zich er dan geen beeld van vormen. Zet er desnoods kartonnen meubels in. Bijna niet van echt te onderscheiden en het ziet er strak uit.”

De TV Makelaar: Mission Impossible, 20.30 uur (RTL 4)

Meer over