Interview: Fatima Moreira de Melo over Bluf

9 Oktober 2014 19:37 | sterren | Door Televizier

© William Rutten

Oud-hockeyster Fatima Moreira de Melo is van alle markten thuis. Momenteel gaat de blondine door het leven als een succesvol pokerspeelster én we kunnen haar bewonderen in Bluf. 

Wat is jouw rol in Bluf?

„Ik speel Fiona, een doorgewinterde pokerprof. De hoofd­persoon Philip, gespeeld door Achmed Akkabi, en ik zijn geduchte tegenstanders. Fiona is een koele kikker die gewoon wil winnen.” 

Je speelt dus eigenlijk jezelf?

„Nou, ik moet zeggen dat ik in de pokerwereld niet bekendsta om de eigenschappen van mijn personage. Als Fiona aan tafel komt zitten, wordt het niet gezellig. Maar als ík aan tafel kom zitten, wil ik de boel juist een beetje verlevendigen.” 

Hoe was het voor jou om in Bluf te spelen?

„Ik vind het mooi dat er een serie over poker wordt uit­gezonden, zodat het publiek eens ziet wat poker nu eigenlijk is. Maar ik ben me er ook van bewust dat het geen documentaire is. Bluf is een dramaserie, dus daar moet je een soort balans in vinden. Waar ik vind dat ze bij de pokershots iemand veel langer moeten laten nadenken, omdat dat normaal gesproken gebeurt, kan ik me ook goed voorstellen dat je in een dramaserie niet drie minuten naar een denkende acteur wilt kijken.” 

Komt de duistere kant van het poker ook aan bod?

„Jazeker. In de serie komen ­verschillende pokersituaties voor. Je ziet het romantische filmbeeld met sigaar rokende boeven in een kelder, stam­gasten die een kaartje leggen, maar ook de pokerwereld van nu. Die vindt vooral overdag plaats, in grote congreszalen met ­slimme gasten die van pokeren hun werk hebben gemaakt.” 

Heb je nog iets kunnen leren?

„Ik werk met zulke goeie, leuke acteurs. Ik ben erg eigenwijs, maar wanneer ik weet dat mensen ergens beter in zijn dan ik, wil ik graag van hen leren. Dus na de eerste scène die we hebben opgenomen, heb ik gelijk aan Achmed gevraagd of we alles konden terugkijken, zodat hij tips kon geven. Dat vind ik erg leuk.” 

Wist je van tevoren dat acteren je goed zou afgaan?

„Als je het niet probeert, weet je het nooit. Ik geloof er heel erg in dat je in het leven dingen moet doen, omdat ze je inspireren. En ik geloof ook dat je in het leven beter dingen kunt proberen en op je bek kunt gaan, dan dat je niks doet en zo ook nooit mooie dingen meemaakt.”

Meer over