Interview: Floortje Dessing over Floortje naar het Einde van de Wereld

Floortje naar het Einde van de Wereld is tot nu toe dé kijkcijferhit van 2014. En Floortje is daar zelf het meest verbaasd over. „Wie wil mij nou zien?”

Van 1,3 miljoen naar 2 miljoen afgelopen donderdag, de kijkcijfers van het programma blijven maar stijgen en de reacties zijn unaniem positief. Ook de reageerders op Televizier.nl zijn dolenthousiast over de reispresentatrice en dat is vrij uniek. Klagen is tenslotte een stuk gemakkelijker dan complimenten uitdelen.

Floortje in Ajax 1

Iedereen houdt dus van Floortje, maar aan dat idee zelf moet ze nog behoorlijk wennen. „Ik durf nooit reacties te lezen op internet, ik ben altijd bang dat mensen iets negatiefs over me zeggen. Ook over dit programma. Na de eerste uitzending was ik misselijk van de zenuwen, ik kon het bijna niet aan. Floortje naar het Einde van de Wereld is een nieuw programma, ikzelf ben nieuw op Nederland 1 en dan moet je maar afwachten of mensen je willen zien. Voor hetzelfde geld denken ze: 'weg met die vrouw'. En nee, dat is geen valse bescheidenheid. Ik maak m'n programma's met hart en ziel, maar ik voelde me op Ned. 1 alsof ik ineens in het eerste van Ajax moest voetballen en dat iedereen keek.”

Vast in het ijs

Volgens Floortje doet haar nieuwe programma het zo goed omdat het gaat over mensen die een bewuste keuze hebben gemaakt in hun leven. „Dit zijn bijzondere types die een inspirerend leven leiden, ze kiezen niet voor de gemakkelijkste weg. Afgelopen week was ik bij een Frans gezin in Canada dat op een boot woont. Wie gaat er nu wonen op een boot die 10 maanden per jaar vast ligt in het ijs? Het is fascinerend.”

Het kijkcijferrecord voor Floortje in Australië

Reageren