Interview: Klaas Drupsteen over Hello Goodbye

Klaas Drupsteen is Joris Linssens opvolger bij Hello Goodbye’. Geen gemakkelijke opgave, maar Klaas is nu al verknocht aan het programma. „Hello Goodbye blijft briljant.”

Joris Linssen is een van de beste interviewers van Nederland; ben je nerveus hem op te volgen?

„Ik heb totaal geen invloed op wat mensen van me vinden, ik kan alleen maar de gesprekken zo goed mogelijk voeren. Maar nu de uitzendingen beginnen, houdt het me wel een beetje bezig. Hoe veel mensen zullen er gaan kijken, bijvoorbeeld. Joris deed het fantastisch; ik heb veel uitzendingen teruggekeken en er was helemaal niets op aan te merken. In het AD stond een verhaal met de strekking: ‘Je bent wel gek als je Joris ­Linssen gaat opvolgen’. Want je kunt het niet beter doen. Het grote voordeel is dat ik in een gespreid bedje terechtkom. Ik werk met hetzelfde team.”

Hoe ben je aan deze topbaan gekomen?

„Er stond een berichtje op het intranet van de NCRV: Joris zou ermee stoppen en ze zochten nieuw talent om hem op te ­volgen. Dat ben ik niet en ik heb dus ook niet geschreven, terwijl ik wel vond dat het bij me paste. Toen belden ze mij gelukkig toch.”  

Waarom vond je dat Hello Goodbye iets voor jou was?

„Omdat mensen makkelijk tegen me praten: ze moeten je vertrouwen, je moet open zijn en luisteren, je intuïtie volgen in gesprekken en de juiste ­vragen stellen. De gesprekken moeten ook snel, want je weet nooit wanneer het is afgelopen, omdat de mensen op wie ze wachten door die deur komen. Je moet snel de diepte in gaan.”

Vertel eens een van die gewel­dige verhalen.

„Ik voerde een gesprek met een vader en een schoonzoon die op hun dochter/vrouw wachtten. De schoonzoon vertelde dat z’n vrouw een week op vakantie was geweest en dat ze in negen jaar tijd nog nooit zo lang uit elkaar waren geweest. Maar toen voegde vader eraan toe dat dit meteen de laatste reis van z’n dochter was geweest, omdat ze een hersentumor had en niet lang meer te leven had. Hij zei zulke fantastische dingen over zijn dochter, de liefde spatte er vanaf. ”

Is Hello Goodbye presenteren zo mooi als je van tevoren dacht?

„Het heeft veel impact op me. Toen ik net dat verhaal over die vader en dochter vertelde, kreeg ik alweer kippenvel. Dit programma heeft betekenis. En het blijft een briljant idee. Mensen vertellen je over iemand en die­gene komt vervolgens het verhaal binnenstappen.”

Meer over:

Reageren