Interview: Laura Ponticorvo over Ik ben een Ster, Haal me Hier Uit!

Laura Ponticorvo heeft haar carrière opgebouwd in de reality-wereld. Ze ging de uitdaging van RTL 5 aan en probeerde te overleven in Ik ben een Ster, Haal me Hier Uit! “We mochten maar 7 stringetjes mee!”

Laura heeft al heel wat ervaring met Nederlandse televisieprogramma’s. Zo deed ze mee aan X-Factor, Mijn Vieze Vette Vervelende Verloofde en Sterren Dansen op het IJs. Allemaal lief leuk en aardig, maar hoe verging het haar in het RTL 5-programma Ik ben een Ster, Haal me Hier Uit? Televizier sprak met de reality-ster.

Overleven, stoer!

Laura stond meteen te springen om mee te doen: ”Toen ik werd gevraagd dacht ik: Supercool! Overleven in de jungle is echt stoer. Dan kan ik aan Nederland laten zien dat ik niet alleen dat mooie poppetje ben dat op televisie komt.” Nadat ze zich had opgegeven kwamen er toch wel wat twijfels: “Toen ik in Suriname was dacht ik: help, waar ben ik aan begonnen, waarom heb ik ja gezegd?”.

Groepsgevoel

Gelukkig kon Ponticorvo het met de groep goed vinden. “Van de andere kandidaten kende ik Dirk heel goed en ook Bobbi had ik weleens gezien. Ze kwam zo nu en dan kijken bij Sterren Dansen op het IJs. Mensen die ik goed heb leren kennen zijn Bert (Kuizenga) en Anita (Heilker). Anita is echt zo’n moederfiguur en Bert zag ik een beetje als vaderfiguur met z’n leuke grapjes. Mathijs (Vrieze) is ook leuk en heerlijk hysterisch.”

Concurrentie

Maar met een gezellige groep kom je er natuurlijk niet. Verdeeld over een rood en een groen team streden de kandidaten tegen elkaar alsof hun leven ervan afhing: “Er ontstond toch wel behoorlijke concurrentie, want je wil winnen. Of je nu aan het strijden bent voor eten of voor beauty artikelen, je wil het hebben!”

Afzien

De tv-persoonlijkheid had het niet altijd makkelijk: “We mochten maar 7 stringetjes mee en verder nog een paar korte broeken en shirtjes. Je had echt nul komma nul verzorging, dat was afzien. Alles was buiten; buiten slapen, buiten plassen, net zoals het vroeger was in de vrije natuur.” Ondanks de soms dramatische omstandigheden hield Laura vol: “Ik wist wel dat ik stoer was in de zin van overleven. Dat luxepaardje in mij kan ik wel uitzetten.”

Vreselijke dingen doen

Overleven is één ding, maar de helse testen die de kandidaten ondergingen zijn van een ander kaliber. “Ik heb insecten over me heen laten lopen en ben in een bak met kakkerlakken gaan liggen. Ook werd er iemand levend begraven, iedereen heeft echt iets vreselijks moeten doen! Bij elke test moest je per se roepen: ‘Help ik ben een ster, haal me hieruit!’, anders werd je er niet uitgehaald. Je kon nog zo hard huilen, maar dan deden ze niks. Het ging er om wie het het langst volhield.” Wie strijdend ten onder ging moest naar huis: “Uiteindelijk bleef er maar één iemand over. Dat is de koning of de koningin van de jungle.”

BN’er

Dat Laura werd gevraagd voor het survivalprogramma heeft ze te danken aan alle reality-programma’s waar ze in te zien was. Dat is altijd haar doel geweest: door middel van televisieprogramma’s steeds meer naam maken in de mediawereld. Van X-Factor naar Mijn Vieze Vette Vervelende Verloofde en van Sterren Dansen op het IJs naar Ik ben een Ster, Haal me Hier Uit!, Ponticorvo verscheen regelmatig op de buis. “Mijn eerste echte presenteerklus had ik samen met Paulien uit Echte Gooische Meisjes. We presenteerden in 2013 RTL Wintertijd, maar dat was daarna ook weer klaar. Ik ben nu een tv-persoonlijkheid en dat is leuk, maar ik wil ook iets met m’n talent. Ik wil mezelf verder ontwikkelen en meer toeleggen op presenteren. Het liefst iets met kinderen, ik ben gek op ze en zij op mij.”

Jezelf terug kijken

De komende tijd zal de nummer 2 van Sterren Dansen op het IJs het nog even met haar eigen survivalbeelden op televisie moeten doen. “De uitzending ga ik elke zondag bekijken met een clubje vrienden, onder het genot van een hapje en een wijntje.” Welke beelden ze gaat zien is voor Laura nog een grote verrassing: “Je zat daar in de jungle zo in de flow, dat je vergeet dat er camera’s zijn. Daarom weet ik ook niet precies meer wat ik allemaal gedaan heb.”

Ik ben een Ster, Haal me Hier Uit! is vanaf zondag 20 april elke week te zien bij RTL 5.

Ook Dirk Taat doet mee aan Ik ben een Ster, Haal me Hier Uit! Lees hier hoe hij het programma heeft ervaren.

Bekijk hier alvast de promo van het programma.

Reageren