Interview: Lauren Verster over Lauren!

Ook in het nieuwe jaar verkent Lauren Verster vol goede moed ‘onontdekte werelden’. Maandag 12 januari volgde ze een arrestatieteam van de politie. 

Was het spannend?

„Ik ben drie dagen met zo’n eenheid op stap geweest en dan maak je heel wat spannende dingen mee. Gelukkig had ik een kogelvrij vest aan onder mijn kleren. Ze moesten onder meer een man oppakken die met een uzi uit zijn raam aan het schieten was, en een jongen overmeesteren die met een pistool stond te zwaaien. Na zo’n melding stappen ze in een arrestatiebusje, gaat het zwaailicht aan en racen ze er met tweehonderd kilometer per uur over de snelweg heen. Elke dag rukt zo’n team een keer of tien uit. Het is een interessant wereldje waar je als burger bijna niets van merkt, terwijl het onder je neus gebeurt. Wie zijn die gasten, waarom zou je als politieman bij zo’n eenheid willen?” 

Wat is de rode draad van Lauren! in 2015?

„Ik duik weer in allerlei min of meer onontdekte, wat ruigere werelden waarvan je als kijker zegt: hé, dat kende ik nog niet. Dat staat eigenlijk lijnrecht tegenover wat Jort (Kelder, Laurens vriend) op televisie doet. Hij zoekt de gestileerde werelden op, met een goed glas champagne en keurige mensen. Ik word juist aangetrokken door het tegenovergestelde. Dat zal wel niet voor niets zijn: Opposites attract hè?” 

Wat ga je de komende tijd zoal beleven in de programma’s?

„In Liverpool, de meest op het uiterlijk gerichte stad van Europa, laat ik me ombouwen tot een echte Liverpoolse girl, compleet met ‘getatoeëerde’ nep-wenkbrauwen. In Australië ga ik met een vrijgezelle boer naar een Bachelor & Spinsters Ball om te zien of hij een vrouw kan vinden. Dat wordt lastig, want om drie uur ’s middags is iedereen er al dronken en niet meer aanspreekbaar. Ik heb ook nog een vrouwvriendelijke pornofilm geregisseerd, opgenomen in ons eigen huis!” 

Welk avontuur heeft de meeste indruk op je gemaakt?

„Ik denk de reis naar Papoea Nieuw Guinea waar we een compound voor piloten bezochten. Ze bevoorraden stammen in het binnenland. De mannen dragen peniskokers, de vrouwen rieten rokjes. We gingen mee in zo’n vliegtuigje, met varkens en kippen, en pal achter ons mannen met hakmessen die bomen gingen hakken.” 

Iets voor jou, zo’n baantje in de jungle?

 „Het lijkt me wel tof, hoewel ik last heb  van vliegangst. Ik kan me voorstellen dat het een spannend avontuur is. Een soort jongensdroom, een beetje Kuifje in Wonderland.”

Lauren Verster speelt ook een rol in het nieuwe Avrotros-programma Mindf*ck.

Reageren