Interview: Lieke van Lexmond over Back To the Zero's

1 Februari 2016 15:36 | sterren | Door Televizier

Samen met John Williams en Peter van der Vorst presenteert Lieke van Lexmond Back To the Zero's waarin wordt teruggblikt op de jaren 2000 - 2010.

Lieke: „Peter, John en ik kregen vooraf van de producenten lange lijsten met gebeurtenissen waaruit we zelf onderwerpen mochten kiezen. We hebben alledrie totaal verschillende interesses, dus dat levert een heel gevarieerd programma op. John heeft veel met sport, Peter is meer geïnteresseerd in actualiteit en showbizz. Zelf koos ik voor de wat persoonlijkere verhalen.

Dinand en Sonja Bakker

Zo ga ik langs bij bandoneonist Carel Kraayenhof, die mooie anekdotes deelt over zijn optreden tijdens het huwelijk van Willem-Alexander en Máxima. Ik praat met Sonja Bakker over het geweldige succes van haar dieet, maar ik ga ook naar Volendam om terug te blikken op de brand in café Het Hemeltje. En ik ontmoet Dinand Woesthoff die het werk van zijn overleden vrouw Guusje Nederhorst voortzet.

Bokito

Heel uiteenlopende items dus; het ene moment moet je hard lachen om daarna tot tranen toe geroerd te zijn. Je gaat van 11 september 2001 naar natuurrampen en van Steve Jobs en de uitvinding van de iPhone naar gorilla Bokito. Een rollercoaster van emoties, net als het decennium zelf. Het programma was voor mij in ieder geval één grote aha-erlebnis.”

Liekes zero's

Lieke kon die geheugenopfrisser overigens best gebruiken: ‘Ik ben heel slecht met jaartallen, ook wat betreft mijn eigen leven. Ik zou niet weten of iets nou in 2005 of 2008 is gebeurd en moet soms op Wikipedia opzoeken wat ik zelf wanneer deed, haha. Maar de periode tot 2010 is wel een heel speciale in mijn leven.

Van meisje naar vrouw

Het was de tijd dat ik van meisje naar vrouw ging. Ik begon mijn tv-carrière, eerst bij Goede Tijden, Slechte Tijden en daarna als presentatrice. Ik kijk terug op heel veel hoogtepunten, zoals de geboorte van mijn neefjes, maar ook het winnen van de Televizier Aanstormend Talent Award in 2008. Live op televisie die aanmoedigingsprijs krijgen, uitgerekend in Koninklijk Theater Carré, en met een zaal vol collega’s was fantastisch. Zonder twijfel mijn hoogtepunt van de zero‘s.’

Meer over