Interview: Louis Talpe over Verliefd op Ibiza

2 november 2013 12:50 | sterren | Door Televizier

Louis Talpe, de bekendste Belgische acteur in Nederland, speelt nu in Verliefd op Ibiza. Het is zijn tweede 'Ollandse' serie na GTST. Televizier sprak de Vlaming op het zonovergoten Spaanse eiland Ibiza.

Toen Louis Talpe zijn intrede deed als boef Mike Brandt in Goede Tijden, Slechte Tijden, ­kenden nog maar weinigen de Vlaming. Alle drie- tot elfjarigen van Nederland wisten al wel wie Louis was; zij kennen hem als politieagent/Mega Toby uit de populaire Vlaamse serie Mega Mindy. Als Mike in GTST maakte Louis ook snel indruk op volwassenen en hij raakte zelfs zo ingeburgerd, dat hij dit jaar werd verkozen tot meest sexy man van Nederland. In een lange soapcarrière had de Belg echter geen trek. „Ik zie mezelf geen tweede Jef Alberts worden”, liet hij deze zomer optekenen in Metro. En prompt viel Mike tijdens de GTST-­cliffhanger uit een vliegtuig te pletter. Dat gaf genoeg ruimte voor een nieuwe serie. Eén met heel zonnige arbeids­voorwaarden. In de nieuwe SBS 6-serie ­Verliefd op Ibiza, het vervolg op de gelijknamige bioscoopfilm, speelt de acteur de rol van dj LoTus, oftewel DJ Lo. Louis vertelt op Ibiza over zijn personage en de serie.

Wat voor type is die DJ Lo?

„Hij reist de hele wereld rond. Een beetje zoals dj’s Armin van Buuren, Afrojack en Tiësto. Afijn, jullie hebben heel veel grote namen in Nederland. Hij draait en maakt heel goede muziek, maar heeft geen sterallures. Hij is toegankelijk en aardig. En dan ontmoet hij ‘girl next door’ Suus, een rol van Sanne Langelaar. Hij zegt meteen: ‘Ik vind je geweldig en kom bij je langs’, maar zij vertrouwt hem niet zo. Het voordeel is dat ik al met Sanne heb gewerkt bij GTST (Sanne nam de rol van Sjors over van de hoogzwangere Inge Schrama) en we chemie hebben. Daar ben ik blij om.”

Vergde het veel voorbereiding om een geloofwaardige dj neer te zetten?

„Ik heb heel veel muziek geluisterd, dat doe ik sowieso graag. Zelf ben ik ook dj geweest: m’n jongere broer en ik waren een dj-duo. Maar dan heb ik het over een jaar of zes geleden, en dat deed ik gewoon thuis. Verder hoefde ik me niet veel voor te bereiden. Dit is een personage dat behoorlijk dicht bij mezelf staat, en dat zeg ik niet vaak. Hij is bekend en toch aardig. Nu wil ik mezelf geen ‘mr. nice guy’ noemen, maar ik probeer altijd mezelf te blijven. Als iemand met me wil praten of op de foto wil, doe ik dat.”

Moet je vanwege Mega Toby de hele dag met kleine kinderen op de foto?

„Vooral met hun moeders, e­erlijk gezegd.”

Heb je ook met grote dj’s gesproken die hier op Ibiza draaien?

„Nee, nog niet. Ik volg Armin op Twitter, maar het is me niet gelukt om af te spreken. Ik ben hier telkens een dag of vier ­achter elkaar voor de opnames. Als ik wegga, komt hij en andersom. Ik had hem willen vragen: meneer Van Buuren, mag ik een keer naast u achter de dj-tafel staan? Ik ben wel met een paar andere acteurs gaan stappen. Toen ben ik in de buurt van de dj’s gaan staan om even te kijken hoe het publiek eruitziet als het uit z’n dak gaat. Ik hoop nog wel dat we een scène in een van de grote clubs gaan draaien. Dat moet wel: ik wil dat de kijker Lo serieus neemt als dj. Al zie je me maar één minuut draaien voor een volle club, dat lijkt me zó gaaf. Ook voor mezelf.”

De serie wordt helemaal opgenomen op Ibiza. Hoe fijn is dat?

„Ibiza is zo heerlijk, het eiland geeft veel aan ons. Je hoort dan ook niemand van de acteurs klagen. De zon schijnt meestal en als ik klaar bent met draaien, ga ik zwemmen of hardlopen.
I love it!”

Je speelt in deze serie, bent Toby in Mega Mindy en hebt in België een hoofdrol in een nieuwe ­dramaserie te pakken. Is dat ­allemaal te combineren?

„Het is gekkenwerk, maar voorlopig lukt het allemaal. Deze dingen wilde ik graag ­allemaal doen omdat ik er blij van word. Je moet ook denken: soms krijg je op één dag drie telefoontjes voor drie rollen. Vier maanden later kun je werkloos zijn en gaat de telefoon een maand lang niet. Dat heb je als acteur.”

Wordt het nou ooit nog wat met Mega Mindy en Toby?

„Dat is het toch al geworden? Of niet? Ik ben het helemaal kwijt. O nee, we hebben alleen een keer gezoend. Maar wat niet is, kan nog komen.”

Meer over