Interview: Maagd Rob over het RTL 5-programma Ik Heb HET Nog Nooit Gedaan

3 maart 2014 11:39 | sterren | Door Televizier

In het nieuwe RTL5-programma Ik Heb HET Nog Nooit Gedaan, worden mannen en vrouwen gevolgd die nog maagd zijn. Voor de een is het een bewuste keuze, de ander kan niet wachten om ontmaagd te worden.

De 31-jarige Rob is één van de deelnemers aan het programma. Rob heeft geen vriendin en de belangrijkste vrouw in zijn leven is zijn moeder. Samen met haar gaat hij in Ik Heb HET Nog Nooit Gedaan op zoek naar een vrouw die hem zou kunnen ontmaagden. Televizier sprak met Rob over zijn deelname, natuurlijk onder toeziend oog van zijn moeder.

Collega

Het was niet Robs eigen idee om mee te doen aan Ik Heb HET Nog Nooit Gedaan. “Ik ben opgegeven door een collega, wel met mijn toestemming natuurlijk. Toen werd ik uitgekozen en dacht ik: waarom niet! Ik heb eigenlijk niets te verliezen, alleen maar te winnen.”

Doel

Eigenlijk is het niet Robs doel zo snel mogelijk ontmaagd te worden. Hij is er naar eigen zeggen ook helemaal niet zo mee bezig dat hij nog nooit seks heeft gehad. Een vriendin krijgen, houdt de maagd veel meer bezig: “Ik heb nog nooit een relatie gehad, in ieder geval niets noemenswaardigs. Ik zie dit programma vooral als hulp om een vriendin te krijgen.” Een verkapte datingsshow dus.

Mama helpt

Maar, Rob hoeft het datingavontuur niet in z’n eentje aan te gaan. Zijn moeder is zijn steun en toeverlaat en volgt haar zoon op het hobbelige liefdespad: “Ik heb Rob opgegeven bij een datingconsulente. Die heeft nu een profiel voor hem aangemaakt. Dat hoort er ook bij hè.” "Ik heb hierin echt wat aan mijn moeder”, voegt Rob nog toe.

Zekerder

Rob is tevreden over zijn deelname aan het programma. “Ik had niet zoveel verwachtingen, maar ik heb het programma zeker als positief ervaren. Ik ben wat zekerder in mijn schoenen gaan staan.” De camera die Rob overal volgde, was blijkbaar niet storend. “In het begin is het natuurlijk wel even wennen, maar het hielp me juist om zelfzekerder te zijn.”

Daten

Toch lijkt Rob nog wat afwachtend. Hij is nog niet ontmaagd en heeft de laatste tijd niet veel gedatet: “Ik ben nu ingeschreven bij dat relatiegebeuren en het is natuurlijk wel de bedoeling dat ik wat meer ga daten. Dat ik HET nog nooit gedaan heb is niet erg, dat komt daarna wel, het is meer dat ik eerst iemand wil vinden.

Aflevering 1

In de eerste aflevering van Ik Heb HET Nog Nooit Gedaan zien we onder andere hoe het Rob vergaat op een kart-event voor singles. Kan zijn moeder hem daar voor eventjes loslaten, zodat hij zelf op zoek kan gaan naar zijn ideale vrouw?

Vanaf maandag 3 maart is Ik Heb HET Nog Nooit Gedaan, dat geproduceerd is door Ewout Genemans, elke week te zien om 22:00 uur op RTL 5.

Meer over