Interview: Mamoun Elyounoussi over zijn rol als Mo in nieuwe BNN-soap StartUp

De nieuwe BNN-soap StartUp is een eigentijdse serie over jonge mensen met grote dromen. Mamoun Elyounoussi (26) speelt Mo, een Marokkaanse jongen die graag aardig gevonden wil worden.

Samen met Tom en Pieter werkt Mo aan een seksdatingsite, maar door zijn vrienden raakt hij steeds meer in foute zaakjes betrokken.

Mamoun Elyounoussi

Elyounoussi speelde rollen in succesvolle Nederlandse speelfilms als Pizzamaffia en Doodslag. Daarnaast was hij te zien in het derde seizoen van de BNN-serie Van God Los. Zijn rol in Het Paard van Sinterklaas in 2005 leverde Mamoun bovendien een Gouden Kalf-nominatie op voor ‘beste mannelijke hoofdrol’. Televizier sprak met Mamoun Elyounoussi over zijn rol in de dagelijkse BNN-soap.

StartUp gaat over jonge ondernemers die hun eigen toekomst in de hand nemen en hun passies volgen. Wat sprak je aan in de serie?

,,Het realisme in de serie. Ondernemen is natuurlijk echt iets van nu. Bovendien zit ondernemen ook in mijn familie, en is het iets waar ik ontzettend veel respect voor heb.”

Vind je StartUp ook een grote uitdaging om te doen?

,,Absoluut, ik ben met deze rol een totaal andere kant op gegaan dan ik eerder heb gedaan. De naam StartUp zegt het al een beetje!.”

Je speelt in de serie samen met een groep jonge acteurs, hoe was de sfeer op de set?

,,De sfeer is erg leuk, daar hebben we echt ontzettend veel geluk mee gehad. We kunnen goed met elkaar opschieten en dat is fijn. We zitten toch ruim minstens negen maanden lang met elkaar in de meelfabriek in Leiden! Vaak doen we nog een drankje na.”

Door deze soap ben je straks dagelijks op tv en herkennen veel mensen je, ben je daar op voorbereid?

,,Dat ik herkend word ken ik natuurlijk al wel een beetje, ik heb al een vrij bekend gezicht. Ik vind het niet erg om herkend te worden als de mensen positief reageren, maar je hebt er natuurlijk altijd vervelende reacties bij. Maar ik vind het leuk als jongeren naar mij toekomen met een positief verhaal.”

Spreekt een serie met dit onderwerp jongeren aan denk je?

,,Wie weet. Ik hoop in elk geval dat we jongeren kunnen inspireren om voor zichzelf te beginnen en om iets van hun leven te maken.”

Heb je er zelf wel eens aan gedacht om een eigen onderneming te beginnen?

,,Ja, als acteur ben ik zelf al ZZP'er.”

In de serie speel je Mo, die samen met Pieter en Tom werkt aan een seksdating site. Kun je wat vertellen over dit personage?

,,Mo is een sympathieke jongen die altijd aardig gevonden wil worden. Hij ziet Pieter eigenlijk als een soort broer en kijkt ontzettend tegen hem op. Pieter maakt een beetje misbruik van Mo door hem allerlei foute klusjes te geven. Mo raakt zo steeds meer bij de foute zaakjes van Pieter betrokken. Hij is makkelijk te manipuleren en eigenlijk wel een meeloper. Maar Mo heeft ook wel een explosieve kant.”

Reageren