Interview: Marc Klein Essink trouwt dokter Tinus

Dokter Tinus en Lisa gaan eindelijk trouwen. Maar dan moeten ze eerst op zoek naar een pastoor; die wordt gespeeld door Marc Klein Essink.

In zijn acteercari√®rre kwamen wel de nodige dokters langs, maar een pastoor speelde Marc Klein-Essink nooit eerder. En als gastacteur in de laatste Dokter Tinus van dit seizoen draagt Marc zijn priesterboord met trots. „Ik vind het een heel leuke serie, geen lach-of-ik-schiet, maar meer tongue in cheek, zoals bij de Britten. Daar houd ik wel van.”

Complicaties

De acteur/presentator speelt de pastoor die dokter Tinus en Lisa in de echt moet verbinden op de mooiste dag van hun leven. Maar Dokter Tinus zou Dokter Tinus niet zijn als zich niet veel complicaties zouden voordoen. En dus maakt Tinus ruzie met de zittende pastoor. Hij moet daarna naarstig op zoek naar een vervangende geestelijke.

Varken Betty

En dat is waar Marc Klein Essink om de hoek komt kijken: „Ik speel een beetje stuurse man die helemaal niet in het huwelijk gelooft, omdat de meeste mensen er toch maar een potje van maken. Hij wil uiteindelijk alleen komen opdraven als Tinus zijn varken Betty van haar verstopping af helpt.” Acteren met een varken van 150 kilo bleek op z’n zachtst gezegd een uitdaging. Marc: „Betty moest op een bepaalde plek blijven staan en ook nog in de camera kijken - en dat viel niet mee. Ik geloof wel dat ze al eens eerder op televisie was geweest, maar erg getraind was ze niet. De cameraman moest hard werken die dag.”

De Lijfshow

Dokter Tinus is de acteercomeback op televisie voor Marc, die in de jaren tachtig wereldberoemd werd in Nederland dankzij Medisch Centrum West. Tegenwoordig is hij alleen af en toe nog te zien als presentator van bijvoorbeeld het populaire SBS 6-quizprogramma De Lijfshow.

Thom Hoffman

Acteren is behoorlijk op de achtergrond geraakt. En daar verandert deze gastrol niets aan. „Ik word regelmatig gebeld voor series, maar ik vind een rol alleen aantrekkelijk als-ie bij me past. Acteren heeft naast alle voordelen namelijk ook een groot nadeel: aan een serie zit je vaak meteen een half jaar vast.”Voor Dokter Tinus maakte Marc een uitzondering omdat hij hoofdrolspeler Thom Hoffman een warm hart toedraagt. „Thom en ik hebben samen op het toneel gestaan, nu belde hij me voor Dokter Tinus.”¬†

Genieten

De Lijfshow krijgt volgend jaar een vervolg, verder ziet Marc wel wat er op zijn pad komt: „Ik ben al lang geleden officieel gestopt met werken en ik geniet vooral van het leven.”

Reageren