Interview: Marly van der Velden over de Cliffhanger van GTST

29 juni 2014 12:00 | sterren | Door Televizier

Dit is de laatste week van Goede Tijden, Slechte Tijden voor de cliff. Wat staat de zwangere Marly van der Velden (Nina) te wachten?

Hoe ziet de cliff er dit jaar uit voor Nina?

‘’De cliff is heel anders dan vorig jaar. Toen was er heftige actie, nu vooral heftige emoties, en dan in het speciaal voor mij. En er zijn heel veel verschillende cliffs dit jaar, maar ik kan er natuurlijk niet te veel over zeggen.” 

Hoe kom je als acteur te weten wat jouw personage te wachten staat?

‘’Je hebt een gesprek met een schrijver en de producent over de grote verhaallijnen dus je weet wel wat er op stapel staat. Het is niet zo dat ik dat pas ontdek als ik het script krijg. En zeker als er wat groots staat te gebeuren met jouw personage krijg je dat al eerder te horen. Dat hoeft trouwens niet altijd leuk te zijn, het kan ook betekenen dat het dan verkeerd met je afloopt.” 

Het lijkt wel of de GTST-cliffhanger ieder jaar een beetje belangrijker wordt.

‘’Volgens mij is dat altijd al zo geweest, je moet mensen natuurlijk triggeren om weer te gaan kijken in augustus. Dat blijft nodig, ook al zijn de kijkcijfers de laatste seizoenen fantastisch met gemiddeld 2 miljoen kijkers. Daar zijn we zo blij mee. Ik denk dat er iedere dag zo veel mensen kijken omdat GTST veel sneller is geworden en er zo veel gebeurt. Ik let zelf niet zo heel erg op de kijkcijfers, maar ze staan wel elke dag op een bord geschreven in de studio, dus je ziet ze meteen als je binnenkomt. Dat is elke keer weer een fijn gevoel voor iedereen.” 

Wat vond je de spannendste cliffhanger tot nu toe?

‘’Die van vorig jaar en hoe het verhaal daarna werd uitgewerkt. Ik vraag me echt af of we dat nog kunnen overtreffen. Het was zo spectaculair en goed uitgedacht dat mensen de hele zomer daarna konden raden wie de parachutemoord niet overleefd hadden. Ik bleef als een van de laatsten over, dus iedereen in mijn omgeving wilde van me weten hoe het afliep. Nee, natuurlijk heb ik dat tegen niemand gezegd. ‘Je wilt het niet weten’, antwoord ik altijd, want dan is er niets meer aan. Er staat trouwens ook een boete op als je het verklapt. Die is niet zo hoog als bij Wie is de Mol?, maar hij is wel pittig.”

Je bent zwanger, hoe verwerken ze dat in je verhaallijn?

‘’Daar kan ik niets over zeggen. Alleen dat ik er wel een tijdje uit zal zijn. Want live bevallen, dat gaat niet gebeuren.”

Ook Toprak Yalçiner heeft het een en ander te vertellen over de seizoensfinale van Goede Tijden, Slechte Tijden.

Meer over