Interview: Marly van der Velden over de GTST-cliff 2016

27 juni 2016 09:17 | sterren | Door Televizier

© Otto van den Toorn - RTL

Marly van der Velden speelt een hoofdrol in de cliffhanger van GTST: Nina gaat trouwen met Bing! Maar ze zou toch beter moeten weten: haar eerste huwelijk met Noud werd ook tijdens de seizoensfinale voltrokken...

Een bruiloft én cliffhanger op één dag, dat voorspelt weinig goeds...

„Haha, dat zou zomaar eens kunnen kloppen. In 2011 liep het ook al niet goed af toen Nina en Noud gingen trouwen in de cliffhanger, en nu gaat het opnieuw spannend worden. Je snapt dat ik er nog weinig over mag zeggen, behalve dat het totaal niet lijkt op de vorige keer. Wel mocht ik weer een heel mooie bruidsjurk dragen. Maar of dat ook betekent dat Nina en Bing daadwerkelijk gaan trouwen? Ga vooral kijken.”

Vind je het spannend om in de ­cliffhanger te zitten?

„Nee, ik vind het vooral een eer, de cliff is immers de climax van verhaallijnen waar de schrijvers al maanden naartoe werken. Ik ervaar niet opeens veel meer druk om te presteren omdat het de cliff is. Je moet, vind ik, uit iedere scène het maximale halen. Wel is het spannend als er special effects bij komen kijken: als er dingen ontploffen of naar beneden vallen, zoals bij Nina’s vorige bruiloft.”  

Kun je al wel bevestigen of Ferry Doedens, Lucas, van de partij is?

„Eigenlijk kan Nina niet trouwen zonder haar halfbroer Lucas, hè? De vraag is of het hem lukt er op tijd bij te zijn. Sorry, ik laat echt nog niks los.”

Hoe is Nina dit seizoen voor jou ­veranderd?

„Ze is in mijn ogen op onwijs veel manieren veranderd. Nina is echt volwassen en zelfstandig geworden en weet ook op zakelijk gebied precies wat ze wil. Maar gelukkig komen af en toe toch die koppige en verwende trekjes van haar om de hoek kijken. Dat is natuurlijk superleuk om te spelen. Het gaat ook nooit vervelen, omdat de situaties ­telkens anders zijn. Je speelt wel hetzelfde personage, maar omdat de verhaallijn nieuw is, reageer je nooit op dezelfde manier. Ik heb bewondering voor acteurs die avond aan avond in hetzelfde toneelstuk of dezelfde musical kunnen spelen, met dezelfde dialogen, handelingen en uitkomst. Ik heb dat nog nooit geprobeerd, het lijkt me best een uitdaging.”  

Waar zie je Nina in het volgend ­seizoen naartoe groeien?

„Dat is aan de schrijvers natuurlijk, al is er wel overleg met alle acteurs over hun personage. Als ik het voor het zeggen had, zou ik haar modebedrijf La Nina echt willen uitbouwen tot een internationaal imperium, al dan niet met Bing aan haar zijde. Ook zou ik het leuk vinden als Nina voor de verandering eens níet het slachtoffer is, maar zelf iemand goed te grazen neemt. Iedereen heeft het altijd maar op haar gemunt. Goed, afgelopen seizoen probeerde ze wel Elise Kil te chanteren, maar dat was vooral een reactie op de streken die zij Bing had geleverd.”

Krijgen we misschien ook Nina’s dochter Nola vaker te zien?

„Ik zou het wel heel leuk vinden, zeker omdat ik zelf moeder ben. Tot nu toe is die kant van haar niet enorm belicht. In mijn ­beleving is Nina een heel lieve, toegewijde, alleenstaande ­moeder die keihard werkt om carrière te maken. Dat zou ik graag willen spelen, maar de arbeidsinspectie is daar heel streng in: kinderen mogen maar een paar uur per jaar werken. Nola blijven we dus helaas af en toe op beeld zien. In soaps kunnen kinderen ineens jaren ouder worden, dus wie weet gebeurt het wel in de toekomst. Voorlopig zijn daar nog geen plannen voor, hoor. Ik ben pas 28, dan is het ondenkbaar dat ik ineens een tienerdochter heb. Daar kom je zelfs in Meerdijk niet mee weg, haha.”

Interview door Jef Willemsen

Goede tijden, slechte tijden is iedere werkdag om 20.00 uur te zien bij RTL 4. De cliffhanger is vrijdag 1 juli 2016 te zien.

Meer over