Interview met Airen Mylene: de ster van SBS

20 December 2016 11:14 | sterren | Door Televizier

© ©ReinierBergsma

Airen Mylene (31) houdt van mensen verrassen. Ze doet dat in het nieuwe woon­programma vtwonen verbouwen of verhuizen en vanaf woensdag, met haar SBS 6-collega’s in Sterren Surprise.

Ze is sinds 2014 een van de vaste Shownieuws-gezichten, en ze fungeerde eerder al als co-host in Surprise Surprise en Het beste idee van Nederland. Nu heeft Airen Mylene haar eerste eigen programma te pakken: vtwonen verbouwen of verhuizen op Net 5. Hierin helpt ze stellen waarvan het huis niet meer voldoet aan hun woonwensen. Het koppel verkeert in tweestrijd: verbouwen of verhuizen.

VTwonen

Airen geeft ze de mogelijkheid om van beide opties te proeven. “De stellen mogen een week lang ‘proefwonen’ in een huis dat voldoet aan hun wensen. Ondertussen verbouwt een professioneel klusteam, onder leiding van ontwerpers en stylisten, een groot deel van hun huidige woning. Als de koppels na een week terugkomen, moeten ze kiezen: blijven ze of gaan ze verhuizen?” Airen zit nog midden in de opnames. “Ik vind het veel leuker dan ik had verwacht. Van tevoren was het de vraag of een woonprogramma mij wel zou passen, maar inmiddels heb ik ontdekt dat dat zo is. Het geeft veel voldoening om mensen te helpen en blij te maken, maar is het ook best spannend. Soms voel je al snel wat de keuze wordt, maar in veel gevallen is het een totale verrassing.”

Taeke Taekema

Zelf is Airen onlangs bij haar vriend, ex-hockeyer Taeke Taekema, ingetrokken. De twee leerden elkaar vorig jaar kennen tijdens de opnames van Wie is de Mol? Eenmaal terug in Nederland sloeg de vonk over. “Omdat ik vaak bij hem was in Amsterdam en mijn woning daardoor een beetje stond te versloffen, was de keuze om bij hem in te trekken snel gemaakt. En nee, dat heeft niet tot interieurdiscussies geleid. We zijn allebei vrij makkelijk; vinden het leuk om met dingen te experimenteren. Hij geeft mij de vrijheid om er ook mijn thuis van te maken.

Landelijk en modern

Zelf houd ik van een mix van landelijk en modern. Maar omdat het een oud appartement is, vind ik het ook wel mooi om die klassieke elementen te behouden. Verder ben ik meer van de natuurlijke tinten dan van de felle kleuren.” Is ze door het programma zelf al aan het klussen geslagen? “Nee, maar het zet je wel aan het denken, ook omdat ons appartement mogelijkheden biedt om er van alles mee te doen. Zo zou ik best een nieuwe keuken willen. Door dit programma heb ik ­gezien hoe verrassend het kan uitpakken als je een keken verplaatst naar een andere plek. Je kunt veel meer met ruimtes dan je denkt. Heel inspirerend.”

Sterren Surprise

Airen is woensdag ook te zien in Sterren Surprise. Samen met SBS-collega’s, onder wie Kim-Lian van der Meij, Viktor Brand en Irene Moors, gaat zij het land in om mensen een onvergetelijke Kerst te bezorgen door grote en kleine wensen te vervullen. “Een programma dat echt in mijn straatje ligt, want ik houd ervan om mensen te verrassen en dingen voor elkaar te krijgen. Ik heb dat eerder in Surprise surprise gedaan en bij vtwonen doe ik dat ook.”

Feestdagen

Wat die wensen precies zijn, kan Airen niet zeggen omdat ze nog aan de opnames moet beginnen. “Ze zijn in ieder geval zeer uiteen. Het kan iets mate­rieels zijn, maar ook een bijzondere ervaring of een ­weerzien met familie uit het buitenland.” Hoe viert ze straks zelf de feestdagen? “Heel traditioneel: de ene dag met mijn familie, de andere dag bij mijn schoonouders. Dat wordt dus een groot familie- en eetfestijn, haha. Heerlijk, ik kijk er nu al naar uit!”

Meer over