Interview met Annemieke Schollaardt: Douwe Bobs grote fan

7 Mei 2016 12:21 | sterren | Door Televizier

© TROS

3FM-dj Annemieke Schollaardt bewondert Douwe Bob, die Nederland vertegenwoordigt op het Eurovisie Songfestival. Ze ging met de zanger op pad en maakte een documentaire over hem. 

Toen vorig jaar augustus in de wandelgangen van het Avrotros-gebouw het gerucht de ronde deed dat Douwe Bob Nederland ging vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival, sprak Annemieke Schollaardt meteen de zenderbaas aan.

Slow Down

"Ik wilde graag een film over hem maken. Toen ik toestemming kreeg voor de documentaire, ben ik direct naar Andalusië gevlogen waar Douwe Bob met twee bandleden aan nieuwe nummers werkte. Ik heb Slow down er geboren zien worden."

Phil Tilli

De Nederlandse muziekwereld is voor Annemieke bepaald geen onbekend terrein. Ze is radiomaker bij pop­zender 3FM en bovendien getrouwd met Phil Tilli, voormalige gitarist van de band Moke.

Bewonderaar

"Daardoor ken ik Douwe Bob vrij goed. Het kostte me weinig moeite om hem over te halen mee te doen aan de film; hij wilde dat graag."Annemieke is een groot bewonderaar van de 23-jarige singer-songwriter. "Omdat hij zo jong, talentvol en wereldwijs is. Een ware kunstenaar. En ik houd enorm van zijn muziek."

Van begin tot eind

Bijna negen maanden heeft ze Douwe Bob gevolgd: vanaf het moment dat Slow down ontstond tot het moment dat hij in het vliegtuig stapte richting Stockholm voor het Songfestival. "De kop en de staart van de film stonden meteen al vast."

Hectische periode

"Ik was vooral benieuwd hoe Douwe Bob de tussenliggende periode beleeft. Wat doet het met een gewone, Amsterdamse jongen van 23 als er zo veel op je af komt? Dat proces wilde ik graag vast­leggen."

Backstage

Zo volgt Annemieke de zanger bij media-optredens, persconferenties, backstage bij concerten, in de studio en bij hem thuis. "Geweldig om van dichtbij te zien hoe hij met volle overgave dat avontuur aangaat."

Docu

"Ik heb heel wat uren gefilmd; het was nog een flinke klus daar een 55 minuten durende documentaire van te maken. Het was waanzinnig om te doen."

3Doc: Douwe Bob, eyes on the prize is zaterdag 7 mei om 22.25 uur te zien op NPO 3

Meer over