Interview met Carlo Boszhard over Carlo's TV-Café

Na 15 jaar Life 4 you op de zondagmiddag breekt er een nieuw tijdperk aan voor Carlo Boszhard met Carlo's TV-Café. Het moet in ieder geval gezellig worden.

Smachtte jij niet naar vrije zondagen?

„Dat vraagt iedereen, maar nee. Ik ga wel naar de meubelboulevard als ik vakantie heb. En het is natuurlijk niet zo dat ik geen andere vrije dagen had toen ik Life 4 you deed. Ik wil juist de zondag weer terug op de kaart zetten met dit programma.”

Je had de zondag toch al heel lang met Life 4 you?

„In het begin wel, toen deed Life 4 you het geweldig. Toen Irene en ik begonnen was er niets op televisie wat daar op leek, zelfs RTL Boulevard moest nog beginnen. Daarna kwamen De wereld draait door, RTL Late Night en nog vier programma’s die daarop lijken. Er moest een nieuwe wind gaan waaien. Irene was klaar met Life 4 You. Zij wilde zich op haar gezin storten en op zondag vrij zijn, voor mij is dit de nieuwe uitdaging. Mijn vriend Herald en ik hebben nagedacht hoe we nu nog iets kunnen toevoegen aan die zondag. In ieder geval niet door dezelfde onderwerpen te behandelen als ze bij RTL Late Night doen. Het moet anders.”

Hoe anders wordt Carlo’s TV Café?

„De setting is een café met een stamkroegtafel, er is veel publiek bij, er speelt een band en ik heb elke week een andere co-host. De eerste week is dat Chantal Janzen, de tweede week Georgina Verbaan, daarna Johnny de Mol. Verder doet Lucille Werner mee, net als Ruben Nicolai en Wendy van Dijk. Sommige presentatoren komen verschillende keren langs, anderen eenmalig. Dat geeft elke week nieuwe spanning en input. En het tijdstip is anders, we beginnen pas na het nieuws van 6 uur en gaan door tot half acht. Dan sta ik wel tegenover Studio sport, maar niet iedereen wil sport kijken.”

En je gaat persiflages doen.

„Ik ga de TV Kantine in Carlo’s TV Café doen, dat wordt een groot onderdeel van het programma. Ik kan bijvoorbeeld zogenaamd skype-gesprekken voeren met BN’ers die ik van tevoren heb opgenomen, of een filmpje maken van wat er die week speelde. Zo kan ik inspelen op de actualiteit. Dat lukte met de TV Kantine veel minder goed. Het zou ook leuk zijn wanneer mijn medepresentatoren mee zouden doen in de persiflages. Chantal zou dat bijvoorbeeld heel goed kunnen, net als Johnny en Wendy.”

En Irene?

„Ik bel veel met Irene. Gisteren nog. En dan hebben we het ook over dat soort dingen. Zij gaat zeker imitaties doen. En Carlo en Irene zullen hoe dan ook samen terugkomen in een nieuw programma. Ik hoop dat je dat opschrijft.”

Nog meer leuke nieuwe items?

„Ik ga iedere week een uitdaging aan met mijn moeder. Die zijn speciaal op mijn moeder toegespitst, want ze heeft een nieuwe heup en een nieuwe knie. Niet dat zij op tv-roem zit te wachten, maar we hebben een proef­aflevering ­met haar opgenomen en dat beviel heel goed. Dus dat gaat wel wat worden.”

Waarom ben je zo verknocht aan de zondag?

„Het is een tijdstip dat Irene en ik zelf gecreëerd hebben. Het was er helemaal niet. Dat hebben we ons toegeëigend in de afgelopen vijftien jaar. Dat bedoel ik niet ­arrogant, maar trots. En ik probeer het nieuw elan te ­geven, een nieuw programma in een nieuw tijdperk.
Ik moet natuurlijk wel afwachten of me dat gegund wordt en of mensen het leuk vinden. Maar als het werkt, dan kan ik hier hopelijk nog heel lang mee voort. Dit wordt een programma waarvan ik gelukkig word. Ik mag met mensen praten, ik doe imitaties, er wordt lekker gekookt, het wordt gezellig. Dit is geen werk, het is mijn ideale zondag.”

Je begon in 1988 als broekie bij het AVRO-programma Pauze tv. Als je terugkijkt, ben je dan tevreden over je carrière?

„Het is een wonder dat ik al 25 jaar bij de televisie werk. Zeker omdat alles zo snel gaat in televisieland. Je knippert een keer met je ogen en er staan vier nieuwe BNN-presentatoren met zestien nieuwe programma’s achter je te dringen. Je moet altijd zorgen dat je stappen maakt. Je mag nooit stilstaan, je moet vooruit.”

Heb je alles bereikt wat je wilde bereiken?

„Jos Brink zei ooit: het is niet een kunst om er te komen, het is een kunst om er te blijven. En Jos had gelijk. Ik moet vaak aan hem denken de laatste tijd. Alles gaat zo veel sneller dan toen. Je moet er bij blijven. Maar wat heb ik er nog zin in, wat vind ik het leuk en wat krijg ik er een energie van!”

Carlo’s TV Café • zondag 18.10 uur  RTL 4

Reageren