Interview met Celine, één van de laatste twee afvallers van Masterchef Holland

Astrid en Celine zijn de laatste afvallers van Masterchef Holland. Celine is 22 jaar, woont in Eindhoven en studeert Food Design and Innovation. Op 5 mei viel ze af. Hoe heeft deze kok de kookwedstrijd ervaren?

Wie maakt volgens jou de meeste kans de wedstrijd te winnen?

"Persoonlijk zou ik het leuk vinden als David wint. Hij is ontzettend gegroeid. Maar als het erom gaat wie het meest constant heeft gepresteerd, maakt Bart waarschijnlijk meer kans. Hij is ook het meest gefocust van iedereen.”

Hoe kijk je terug op je deelname aan Masterchef Holland?

"We hadden een superleuke club. Je bent concurrenten van elkaar, maar zo heb ik het niet ervaren. In het begin zeker niet. Pas later, toen we nog met z’n zessen over waren, merkte je iets van rivaliteit. Voor mij werd het op den duur een fysieke slijtageslag. Door een auto-ongeluk heb ik tien tot elf uur slaap nodig. Daar kwam ik bij lange na niet aan. Op het laatst was ik echt moe. Het is topsport, je moet elke dag presteren.”

Was je teleurgesteld toen je werd uitgeschakeld?

"Ik vond het heel erg jammer. Een week voor de finale naar huis moeten, was wel zuur. Ik schaamde me niet dat ik er was uitgekookt. Maar als je zo dichtbij de finale bent, is dat wel jammer. Voor Astrid was het anders. Ze kreeg veel aanbiedingen en toen ze naar huis moest, kon ze de kansen aangrijpen. Dan heb je er sneller vrede mee.”

Wat heeft het programma je gebracht?

"Bekendheid. Dat is heel raar: dat mensen je aanspreken die mij wel kennen en ik hen niet. Daar moest ik erg aan wennen. Uit eten gaan doe ik niet zo gauw meer, maar dat is om een andere reden. Je wordt zo kritisch door het programma. Bij elke hap denk je: dat kan beter. Ik kan niet meer naar het eetcafé om de hoek.”

Wat zijn je toekomstplannen?

"Het is niet echt mijn ambitie om in een driesterrenrestaurant te werken. Ik zie me niet de gerechten maken die die chefs bereiden en ik zie me ook niet twintig uur per dag in de keuken staan. Dat kan ik gewoon niet. Maar ik zou bijvoorbeeld wel een eigen lunchroom willen runnen, waarbij ik zelf in de keuken sta.”

Lees ook het interview dat Televizier had met Astrid.

Meer over: