Interview met Nicolette Kluijver over Sex Academy

3 november 2014 11:29 | sterren | Door Televizier

In Sex Academy leert Goedele Liekens hoe stellen hun seksleven een lekkere boost kunnen geven. Nicolette Kluijver houdt intussen de vinger aan de pols.

In het voorstukje van Sex Academy zie je stelletjes standjes oefenen, dat zag er best pittig uit.

Ja, maar wel allemaal met onderkleding aan. Ik vind het een mooi en integer programma geworden, al geef ik meteen toe dat ik wel wat gewend ben, met Spuiten en Slikken enzo. De mensen die het programma tot nu toe gezien hebben, zijn ook heel enthousiast. Ze vinden dat je er echt wat aan hebt. De mensen die meedoen zijn namelijk geen gekkies. Het zijn Nederlandse stellen die een probleem hebben en daarmee geholpen willen worden.

Wat voor soort problemen zijn dat?

„Dat ze vijf kinderen hebben en daarom nooit meer aan seks toekomen, sleur, drukke banen, dingen waar we allemaal last van hebben. En die gaan we helpen.”

Waarom willen die mensen in onderbroek op televisie?

„Het zijn geen exhibitonistische types ofzo, maar de problemen zijn zo erg soms dat ze geen andere uitweg meer zagen. Soms lopen stellen er al jaren mee. ’Ik doe het gewoon’, dachten ze toen ze de oproep voor het programma zagen.”

Hoe gaat het precies in z'n werk?

„Ze zitten in een klaslokaal en Goedele en ik staan voor de klas. Ze krijgen opdrachten die ze thuis moeten uitvoeren en daarin begeleid ik ze. Ik kom bij ze thuis om te kijken hoe het gaat. We zijn weken met de mensen aan de slag gegaan. Het is heel intensief, dat vond ik af en toe ook best wel zielig, dat ze zo bezig moeten zijn met seks. Daar zit je af en toe helemaal niet op te wachten, maar dat was natuurlijk juist de bedoeling. Alleen maar seks.”

Geef je zelf geen tips?

„Nee, Goedele is echt de seksgoeroe. Ik weet inmiddels wel heel veel, maar ik ben geen expert.”

Kunnen de mensen thuis er wat van opsteken?

„Ja! Je kan thuis ook gewoon lekker mee doen.”

Meer over