Interview: Miro Kloosterman, bekend als Thijs Kramer uit GTST

22 november 2014 14:15 | sterren | Door Televizier

© Otto van den Toorn - RTL

Er is vers bloed in Goede Tijden, Slechte Tijden. Nieuwkomer Miro Kloosterman kruipt voor de soap in de huid van Thijs Kramer. Wie is hij? 

Hoe kom je eigenlijk aan de naam Miro?

„Ik ben naar m’n tante Mira vernoemd. M’n moeder en tante komen allebei uit het voormalig Joegoslavië, uit Kroatië. Miro komt van Miroslav, maar ik vind Miro leuker.” 

Hoe waren jouw eerste weken bij GTST?

„Ik hoor veel positieve reacties. Op Facebook zijn de mensen complimenteus en m’n vrienden zeggen dat ze het knap vinden dat ik iemand speel die zo ver van me afstaat. Er komt in het begin wel veel op je af: er zijn zo veel mensen achter de schermen met wie je samenwerkt en al die teksten die je moet leren.”

Kun je Thijs omschrijven?

„Hij is een charmante advocaat, die heel goed weet wat hij wil en geen moeite heeft om de regels naar zijn hand te zetten. Maar Thijs is niet alleen naar. Hij is ook sociaal, grappig en optimistisch. Ik weet zelf nog niet waar het naartoe gaat, maar hij zou zo maar de nieuwe bad guy kunnen worden.” 

Ben je in het echt wel een aardige jongen?

„Dat wordt weleens gezegd, ja. Ik heb in ieder geval het beste met iedereen voor.” 

Hiervoor deed je modellenwerk. Was je er goed in?

„Fotografen vertelden me vaak dat ze prettig met me werkten, omdat ik makkelijk te regisseren ben. De top heb ik nooit gehaald, maar dat was ook niet mijn doel. Net toen ik me daarop wilde toeleggen, kwam GTST voorbij. En ik had natuurlijk niet voor niets een acteeropleiding gevolgd.” 

Is het modellenwerk eigenlijk wel leuk werk?

„Zeker. Je komt op veel locaties, ontmoet veel mensen, voelt je vrij, hoeft niet elke dag te werken. Al deed ik dat wel, hoor. Ik sportte veel en leefde gezond; dat kan soms ook een dagtaak zijn. Maar dat hoort ook bij het werk, vind ik.” 

Ben je al beroemd?

„Van te voren dacht ik dat iedereen me zou herkennen als ik met m’n kop op tv zou komen, maar het valt reuze mee. Als Miro loop ik er ook heel anders bij dan Thijs: ik draag nooit een pak. Hoewel: laatst ging ik naar een feestje en had ik er toch een aan én had ik m’n haar, net als Thijs, glad achterover gekamd. Er was slechts één persoon die twijfelde, omdat ik in het echt een ander karakter heb dan Thijs.”

Miro Kloosterman verwelkomt binnenkort een andere nieuwkomer in GTST. Gaby Blaaser maakt haar opwachting in Meerdijk.

Meer over