Interview: Modellenscout Paul Fisher over I Can Make You A Supermodel

In het nieuwe RTL 5-programma I Can Make You A Super Model wordt modellenagent Paul Fisher gevolgd. Hij gaat in Nederland op zoek naar topmodellen. Televizier sprak met hem.

De scout heeft zijn zinnen gezet op mooie meisjes in ons kleine landje. De grote vraag is natuurlijk wat een Amerikaan als Paul Fisher in Nederland te zoeken heeft!

Mooiste mensen

Paul is daar duidelijk in: “Nederland heeft de mooiste mensen in de wereld. In de modellenwereld moet je van een bepaalde lengte zijn en jullie Nederlanders zijn groter dan alle andere mensen in de wereld.” Daarom ging Fisher op pad door heel Nederland en bezocht onder andere Den Bosch en Maastricht. Maar waar ging hij dan naar op zoek?

Specialiteit

Naar eigen zeggen is hij niet erg slim, maar heeft hij één specialiteit: kijken door de ogen van anderen. “Als ik naar een meisje kijk, dan denk ik er niet over na of ik haar sexy vind, maar dan vraag ik me af: vindt Versace haar sexy? Ik ben geen homo, maar ik kan wel denken: wat zou een homo van dit meisje vinden?”

Vreemd

Ook zoekt Paul Fisher graag naar meisjes die iets aparts hebben, iets waardoor ze opvallen. “Ik heb een meisje onder mijn hoede met Dombo-oren. Ze bedekt ze altijd en vindt ze zelf niet mooi, terwijl het juist authentiek is.”

Communicatieskills

Een model moet dus niet alleen mooi zijn volgens Paul. “Ik kan voor elk meisje een modellenopdracht regelen, maar de tweede stap moet ze zelf doen. Dan komt het aan op haar communicatieskills.” En met die ‘communicatieskills’ is bij modellen in Amerika regelmatig wat mis, aldus Paul.

Nederlandse vrouwen uit de Hollandse klei getrokken zijn dan een verademing: “Nederlandse meisjes reageren altijd gemiddeld, nooit in extremen. Eerst vond ik dat vreemd en dacht ik: waarom spring je niet op en neer als ik een show voor je heb, maar daarna begon ik het te waarderen. Amerikaanse modellen gaan gelijk huilen als ze een show niet toegewezen krijgen, terwijl Nederlandse meisjes heel rustig reageren. Daar houd ik van.”

Care

Paul Fisher kan maar niet genoeg benadrukken dat hij als een vader voor zijn modellen wil zijn: “Ik geef ontzettend veel om mijn meisjes, daar gaat het om: ‘care’. Ik geloof niet alleen in hen, ik hou van ze, ze zijn mijn kinderen. Neem Juul, een meisje dat ik in Nederland heb ontdekt. Ooit wil ik aanwezig zijn bij haar bruiloft en hoop ik dat haar kinderen mij oom Paul willen noemen.”

De nieuwe Doutzen Kroes

Fisher heeft zo’n 7000 modellen onder zijn hoede. Met 60 van hen onderhoudt hij persoonlijk contact. Toch was dat voor de modellenscout niet genoeg. Hij zocht in Nederland met succes verder: “Ik denk dat ik een paar nieuwe Doutzen Kroezen heb ontdekt. Dat is mijn werk. Noem een meisje uit een Amerikaanse show dat echt model is geworden, niemand toch? Mijn werk begint wanneer de show eindigt.”

Buitenland

Plannen voor andere landen liggen al klaar. Paul wil over heel de wereld op zoek naar nieuwe modellen. Het gaat hem om de ontwikkeling: “Aan het begin durven ze me niet in de ogen te kijken, maar drie maanden later zeggen ze: 'Haal eens koffie voor me.' Ik wil die transformatie zien. Een jong meisje dat een vlinder wordt.”

Nieuwsgierig geworden naar het werk van deze enthousiaste Amerikaan? I Can Make You A Supermodel wordt vanaf dinsdag 4 maart elke dinsdag uitgezonden op RTL 5 om 21:30 uur.

Meer over:

Reageren