Interview: Natasja Froger over Welcome Home

18 maart 2014 15:10 | sterren | Door Televizier

Voor het derde seizoen op rij helpt presentatrice Natasja Froger bijzondere mensen aan een opgeknapt onderkomen. En dat blijft mooi werk. Televizier sprak met Natasja over Welcome Home.

Waarom wilde je een derde ­seizoen maken?

"Welcome Home is een heerlijk, prachtig programma. Wij mogen mensen die het heel hard nodig hebben een steuntje in de rug geven. Maar het mooist vind ik de groep vrij­willigers die helpt. Vrienden, buren, familie: ze werken zich allemaal het schompes. Zij verdienen de credits.”

Zijn er veel mensen in Nederland die jullie hulp verdienen?

"Als je die brieven leest, dan komt er geen eind meer aan. ‘Die verdient het, die verdient het en die ook.’ Het is ongelooflijk als je ziet hoe veel klappen sommigen krijgen. Het is vaak intens verdrietig. Het is maar goed dat die mensen ­allemaal een lieve club van mensen om zich heen hebben. Zelf zijn ze terughoudend en bescheiden, maar de briefschrijvers geven ze een duw in de goede richting. We kunnen geen overledenen terug toveren maar we kunnen wel weer van een huis een
thuis maken.”

Welke gevallen gingen je dit seizoen speciaal aan het hart?

"Allemaal. We hebben een lief gezin geholpen van wie de vader een groter huis voor z’n drie dochters wilde maken. Net toen alles gesloopt was, werd hij ziek. Het lukte hem niet het werk af te maken voor hij overleed. De moeder moest daarna met haar drie dochters in een schuurtje wonen. Zij had twee banen om rond te komen maar werd aangereden. Ze beschadigde haar knie en werd afgekeurd. Klap op klap op klap. Wij hebben het droomhuis van papa afgemaakt en ze hebben nu allemaal een eigen plekje.”

Een van je andere programma’s, Bonje met de buren, is naar SBS 6 verhuisd. Vind je dat jammer?

"Dat vinden John en ik allebei. Het was ons kindje en zo ­waanzinnig succesvol. Maar we hadden er allebei geen tijd meer voor, we hadden alleen nog een gaatje tussen 2 en 4 uur ’s nachts. Dus misschien is het wel goed zo. Nu zijn we op ons hoogtepunt gestopt. Zie je, zo weet ik er toch iets positiefs van te maken. En Bonje was arbeidsintensief, hoor. Daar stond een aantal dagen voor, maar als het dan nog niet goed was, bleven we zolang als nodig”.

Waar heb je het zo druk mee?

"Met het programma Met open armen, daarin volgen we ­gezinnen die een baby uit het buitenland adopteren. Prachtig om te maken, maar dan ben ik zo vijf dagen weg naar Ethiopië of Nicaragua. En ik wil mijn eigen gezin ook nog zien.”

Welcome Home is te zien vanaf dinsdag 18 maart om 21:30 uur op RTL 4.

Meer over