Interview: Nicolette Kluijver over haar nieuwe programma Adam Zoekt Eva

Naakt daten op een onbewoond eiland, het klinkt onwerkelijk, spannend en eng tegelijk. Voor een aantal Nederlandse mannen en vrouwen werd dit avontuur werkelijkheid in het programma Adam Zkt. Eva.

In het nieuwe RTL 5-programma Adam Zkt. Eva gaan de kandidaten naakt op zoek naar hun droomman of droomvrouw. Toen bekend werd dat het programma op televisie zou komen, ontstond er veel commotie, maar niet bij presentatrice Nicolette Kluijver. Ze pakte de klus met beide handen aan, want spraakmakende programma's zijn aan Nicolette wel besteed. Ze vindt dat mensen eerst maar eens moeten afwachten voordat ze oordelen. Televizier sprak met haar over dit nieuwe nu al veelbesproken programma.

Adam Zkt. Eva, een nieuw programma, hoe werkt het precies?

"Twee mensen gaan daten op een eiland dat een paar eilanden onder Panama ligt: Mogo Mogo. Onze homebase is een eiland daarboven: Contadore. Daar interview ik alle mensen, ze hebben dan hun kleren gewoon nog aan. Ik blijf daar en heb verder niets te maken met wat er op het eiland gebeurt, dan kan de liefde echt z’n best doen.

Toch heb ik twee keer tussen de naakte mensen rondgelopen. Ik moest naar het eiland toe omdat er iets gebeurde en het anders escaleerde. Dat ik ze toen naakt gezien heb was wel raar hoor. Ik dacht: ik blijf gewoon in de ogen kijken, kijk in de ogen, kijk in de ogen...”

En de deelnemers, hoe zijn die geselecteerd?

“Iedereen mocht meedoen. We geven een heel goed beeld van hoe de maatschappij eruit ziet. Dun, dik, lang, klein. Daarna heeft een deskundig team gekeken naar wie er aan elkaar moesten worden gekoppeld. Dat was heel grappig. Ik interviewde een meisje over haar ´perfecte man´. Toen dacht ik: huh, je beschrijft precies de persoon die ik net heb geïnterviewd voor jou!“

Komt alles in beeld?

“Ja, ze zijn helemaal naakt in beeld. Je ziet echt alles en dat weten mensen ook. We blurren niks. Het is alleen wel zo dat we niet inzoomen op geslachtsdelen. Maar, ze kunnen wel sporadisch voorbij komen hoor!”

Zou je jezelf opgeven voor dit programma?

“Ik zou dat heel moeilijk vinden. Je gaat naakt daten met iemand en ik vind het toch wel heel prettig dat je jezelf leuk kunt aankleden en achter je make-up kunt verschuilen. Ik doe de openingspresentatie van dit programma wel naakt, om een beetje in de buurt te komen van wat de stellen doen. Ik laat me in dat filmpje van mijn ‘beste’ kant zien, haha!”

Denk je dat naakt daten een betere basis is voor een relatie?

“Dat verschilt per kandidaat. De gesprekken zijn zo anders, omdat je dus naakt tegenover elkaar zit. Sommigen hebben het over elkaars naaktheid. Gesprekken die we met kleren aan vaak voeren gaan eigenlijk nergens over. De gesprekken die je voert als je naakt bent zijn toch meteen intenser.”

Is het programma geworden wat je ervan verwachtte?

"Ik had van te voren niet gedacht dat er zoveel leuke mensen aan mee zouden doen. Het zijn echt leuke frisse jonge mensen die allemaal hun eigen redenen hebben om mee te doen. Je verwacht dat er een bepaald soort type aan dit programma meedoet. Misschien iemand die heel graag alles laat zien ofzo, maar heel veel meisjes, wat ik ook heel erg herken, schamen zich kapot voor hun lichaam, maar doen het gewoon."

"Al met al is het een geslaagd liefdesexperiment!"

De eerste uitzending van Adam Zkt. Eva was een grote hit voor RTL5

Reageren