Interview: Nicolette Kluijver over Stop in the Name of Love

In het nieuwe BNN-programma Stop in the Name of Love trekt Nicolette Kluijver (28) per bus door het land om de liefde een handje te helpen.

Wat kunnen we verwachten van Stop in the Name of Love?

"Het is een datingprogramma dat meiden uit de stad in contact brengt met jongens die in een dorp wonen. We reizen door heel Nederland, van Wolvega tot de Alblasserwaard, in de hoop dat er iets moois opbloeit tijdens de drie dagen dat de vrouwen daar verblijven. Ik kan al verklappen dat de vonk een paar keer overspringt.”

Dit klinkt toch eigenlijk heel erg als Boer zoekt vrouw?

"Haha, dat lijkt alleen maar zo… We koppelen de vrouwen niet uitsluitend aan boeren. Toegegeven, er zit wel een melkveehouder tussen, maar verder hebben de jongens banen die weinig met het platteland te maken hebben, van webdesigner tot automonteur. Wat ze met elkaar gemeen hebben, is dat ze allemaal in een dorp zijn opgegroeid.”

Wat maakt dorpse mannen dan zo anders dan hun soortgenoten?

"Hetzelfde wat dorpen heel anders maakt dan steden. Mensen zijn doorgaans meer bij elkaars leven betrokken. De mannen hebben bijvoorbeeld een hechtere band met hun ouders. Het kwam voor dat
jongens na de date naar hun ouders gingen om alles nog even door te nemen met het meisje erbij. Daar zit je dan, bij je toekomstige schoonouders op de bank.”

Wat voor soort vrouwen hebben zich opgegeven?

"Een gevarieerde groep stadse meiden, tussen de 19 en 35, die toe zijn aan een serieuze relatie. De een is al zo vaak belazerd in de stad dat ze een ander soort man zoekt, de ander wil het liefst trouwen en kinderen krijgen. Stuk voor stuk hopen ze de ware in een dorp te treffen, maar daar zullen ze wel wat concessies voor moeten doen. Wat als je het liefst sushi eet en er in het dorp van je nieuwe liefde alleen een afhaalchinees is? Dat soort momenten zorgen voor de nodige humor.”

Heb je zelf ervaring met dorpse mannen?

"Ik ben geboren in een dorpje in Noord-Groningen, heb de Agrarische school gedaan en m’n ouders wonen nog in de provincie, terwijl ik zelf in de grote stad woon. Ik ken beide werelden dus heel goed. Alleen daarom al vond ik dit enorm gaaf om te doen.”

In de eerste aflevering stopt Nicolette met haar bus vol vrouwen in het Zuid-Hollandse dorpje Noordeloos.

Reageren