Interview: Patty Brard over Patty’s Big Fat Ibiza Wedding

23 augustus 2014 13:00 | sterren | Door Televizier

Vrijdagavond begint bij SBS 6 Patty Brards vierde trouwavontuur. De grote finale vindt plaats op Ibiza. ‘’De huwelijksreis houd ik lekker voor mezelf.

Je trouwt voor de vierde keer. Waarom begin je er nog aan?

‘’Je valt wel met de deur in huis. Er zit natuurlijk een heel verhaal achter. Kijk, de eerste keer dat ik ging trouwen dacht ik voor het huwelijk al ‘Hoe kom ik hier vanaf?’ En toen moest ik nog beginnen. De tweede keer was ik zwanger en lag ik een week na de bruiloft in het  ziekenhuis te bevallen. De derde keer had ik een echte feestbruiloft in Las Vegas, wat eigenlijk geen echt huwelijk was. Die bruiloft was voor mij dan ook ongeldig. Eigenlijk is dit mijn eerste échte huwelijk.” 

Waarom een tv-bruiloft?

‘’Antoine kwam op Valentijnsdag met een enorme bos rozen de studio van Show Vandaag binnenlopen, waar hij me ten huwelijk vroeg. Op dat moment hadden we het idee om het huwelijk klein te houden, SBS dacht daar anders over en zo werd de bruiloft steeds groter. We trouwen ­overigens niet alleen op Ibiza, maar ook in onze woonplaats Amstelveen. Dat was een wens van Antoine, én we moeten in Nederland voor de wet trouwen. Op Ibiza wordt het grote feest ­gehouden, het heet niet voor niets Patty’s Big Fat Ibiza Wedding.”

Klopt het dat Linda de Mol met de titel is gekomen?

‘’Ja, Linda heeft de titel bedacht. Zij vertelde haar idee aan John de Mol. John vond het leuk en zo geschiedde. Ondanks de titel gaat Patty’s Big Fat Ibiza Wedding niet alleen over het huwelijk zelf, het zijn juist de voor­bereidingen die uitgebreid aan bod komen. En als we eenmaal zijn getrouwd is het klaar, de huwelijksreis houd ik lekker voor mezelf. Daar hoeft niemand van mee te genieten.”

Wat vindt Antoine ervan dat hij continu wordt gevolgd door de camera’s?

‘’Hij gaat er goed mee om. Ik heb niet het idee dat hij last heeft van de camera’s om hem heen. Eigenlijk hou ik me ­voornamelijk bezig met het organiseren van de bruiloft, zoals elke vrouw dat doet. Waarom zou hij bloemen ­moeten uitzoeken? Dat past niet bij hem. Het wordt trouwens geen Patty-show, de reallifesoap gaat echt over ons allebei.” 

Waarom is Antoine voor jou de ware?

‘’Hij is een heel lieve man. Antoine is voor mij een veilige thuishaven en een echte  constante factor. Ik ben niet voor niets al negen jaar met hem samen.”

Meer over