Interview: Plien van Bennekom over Gouden Bergen

11 januari 2015 16:30 | sterren | Door Televizier

© SBS

SBS 6 strikte comédienne Plien van Bennekom voor een van de hoofdrollen in de dramaserie Gouden Bergen. Een zeer opvallende keuze. 

Wie is Mirna?

„Mijn personage Mirna is getrouwd met Jaap (Diederik Ebbinge), samen hebben ze een puberende zoon (Robin Boissevain). Mirna raakt tot haar grote schrik vervroegd in de overgang, waardoor ze zichzelf niet meer is. Ze wordt ondraaglijk om mee samen te wonen, waardoor Jaap denkt: ‘Wil ik dit mens nog wel?’ Vanaf dat moment ontploft de boel.” 

Herken je jezelf in Mirna?

„Gelukkig is de overgang voor mij nog niet aan de orde. Die Mirna van mij is een tikkeltje hysterisch, en dat herken ik niet in mezelf. Het is in elk geval geen gezellige dame.” 

Hoe is het voor jou om een heel ander soort rol te spelen dan je gewend bent?

„Ik vond het erg leuk om een keer een serieuze, dramatische rol te spelen. Gooische vrouwen leek mij een fantastische serie om in te acteren. Toen de makers mij belden voor deze rol zei ik dan ook volmondig ja. En de cast is ook nog eens geweldig!” 

Improviseer je tijdens de opnames?

„Bijna nooit, maar we houden ons ook niet altijd aan het script. Mirna krijgt bijvoorbeeld een opvlieger in de supermarkt, en het leek de regisseur wel leuk om mij in de diepvrieskast te gooien. Tussen de bevroren doperwten. Ik zat uiteindelijk een pak kroketten tegen mijn wangen aan te drukken, dat was echt heel erg leuk om te doen! Door dit soort humor krijgt de serie echt een heel eigen stijl.” 

Zou je iets aan je rol willen veranderen?

„Mirna moet zo ontzettend veel huilen, dat mag van mij wel iets minder. Godzijdank is er iemand van de make-up die met een mentholstick in mijn oog blaast, waardoor het lijkt alsof ik met mijn gezicht in een gesneden ui ben gevallen. Mocht de serie een vervolg krijgen, dan hoop ik dat Mirna’s emoties iets gevarieerder zijn.”

Televizier sprak ook met Eva Duijvestein over Gouden Bergen.

Meer over