Interview: Poppy Montgomery over haar rol als Carrie Wells in Unforgettable

Carrie Wells, de vrouw met het beste geheugen ter wereld, lost weer misdaden op in de politieserie Unforgettable. Televizier sprak met hoofdrolspeelster Poppy Montgomery (38).

Carrie heeft een nogal zeldzame aandoening onder de leden waardoor ze alles onthoudt wat ze ziet. Lijkt jou dat een zegen of een vloek?

„Een beetje van allebei zou ik zeggen. Als je een mooi leven hebt gehad, zoals ik, dan wil je je wel alles herinneren. Als het niet zo leuk was, dan kan het vervelend zijn wanneer je alles nog weet. Maar mijn ­collega Marilu Henner (Evie) heeft de aandoening en zij is altijd  vrolijk, dus voor haar is het waarschijnlijk een zegen.”

Jaren geleden werd het zusje van Carrie vermoord. Gaat ze deze moord eindelijk oplossen in het tweede seizoen?

„Ik ben bang van niet, hier en daar krijgen de kijkers wel wat aanwijzingen, maar meer ook niet. En ja, daar baal ik zelf ook van. Ik vraag heel vaak aan de schrijvers wie het gedaan heeft. Maar ik ben bang dat we geduld moeten houden tot  seizoen 3.”

Unforgettable is een politieserie, maar wat maakt deze anders dan alle andere?

„In Unforgettable zit veel meer actie. In andere politieseries proberen ze misdrijven vaak pratend op te lossen, maar ­Carrie gaat zelf met criminelen op de vuist. Ze is niet bang om erop te slaan. Met die aandoening erbij zie ik Carrie meer als superheld dan als rechercheur.”

Je bent van vijf scholen gestuurd en hebt geen middelbareschool-diploma. Sloeg je er zelf ook graag op los?

„Ik was nogal een rebel als ­tiener. De scholen waar ik op zat waren heel streng, je mocht er niet veel. Ik had een grote mond, verfde m’n haar en wilde de regels niet volgen. En dus werd ik telkens weggestuurd.”

Je bent geboren in Australië en kwam op je 18de naar Amerika met niets anders dan een boek getiteld ‘Hoe word ik beroemd in Hollywood’. En, hoe ben je beroemd geworden?

„Toen ik aankwam, heb ik in het telefoonboek het nummer van de manager van Julia Roberts opgezocht en gelukkig wilde hij me onder zijn hoede nemen. Dat was een grote meevaller. Vervolgens regelde hij een paar audities voor me, daar kwamen wat rolletjes uit. Tot ik werd aangenomen bij Without a trace.”

Wat hoop je dat er nog met  Carrie gaat gebeuren in de  toekomst?

„Ik wil in ieder geval dat ze de moord op haar zus oplost. En ik hoop dat het goedkomt met haar liefdesleven.”

Unforgettable, maandag 27 januari 2014, 21.25 uur op RTL 4.

Meer over:

Reageren