Interview: Remy Bonjasky over zijn Expeditie Robinson-avontuur

Remy Bonjasky is een van de meest opvallende Expeditie Robinson-deelnemers. De K1-vechter moest het op het eiland vooral van zijn vlotte babbel hebben.

Waarom doe je mee aan Expeditie Robinson?

„Ik hou wel van uitdagingen. Normaal gesproken is het een uitdaging om de beste en de sterkste van de wereld te zijn, en nu is er de uitdaging om te kijken of ik het wel aan kan om zonder eten op een eiland te overleven.” 

Je bent de sterkste van alle kandidaten, maar je hebt meer nodig om ver te komen in de Expeditie.

„Ja, ik moet zeggen dat het me allemaal aardig goed afging. Je moet met mensen kunnen babbelen, ze moeten een beetje van je gaan houden, maar je moet niemand tegen de schenen schoppen. Ik denk dat ik dat allemaal aardig heb gedaan. Ik hou er wel van om al die spellen te winnen en dat heeft me gelukkig heel ver gebracht.” 

Wat is het mooiste dat je tijdens Expeditie Robinson mee hebt gemaakt?

„Het mooiste vond ik de eilanden zelf, het is niet normaal hoe mooi en prachtig het allemaal is. Ik reis voor mijn wedstrijden de hele wereld rond, maar ik heb dus nog steeds niet alles gezien.” 

Is het niet stil om met slechts een paar mensen op een eiland te zitten?

„Het is wel stil, maar het is goed te doen. Van tevoren worden er allerlei vreselijke dingen gezegd over het eten en de eenzaamheid, maar in werkelijkheid valt het allemaal reuze mee.” 

Je bent erg gespierd, had jij niet extra veel honger?

„Ik heb zeker veel eten nodig. Ik zat bijvoorbeeld met Krystl in de groep en zij weegt slechts 45 kilo. Krystl heeft aan een half banaantje genoeg om drie dagen rond te komen, maar ik heb wel iets meer bananen nodig, haha.” 

Werd daar ook rekening mee gehouden in de verdeling van het eten?

„Nee, daar werd absoluut geen rekening mee gehouden. Iedereen kreeg een halve banaan en dat was het dan ook, dus ik had daarna nog enorm veel honger. Maar wat moet ik dan zeggen? ‘Geef mij drie bananen en dan pakken jullie lekker een halve.’ Nee, dan doe je gewoon mee met de rest.” 

Hoe omschrijf je jouw Expeditie Robinson?

„Het was een once in a lifetime experience.“

Ook presentatrice Nicolette Kluijver was onder de indruk van het eiland.

Meer over:

Reageren