Interview: Richard da Costa Abreutover zijn deelname aan Het Geheim Van Een Goed Huwelijk

In het Net 5-programma Het Geheim Van Een Goed Huwelijk is Richard na enkele wetenschappelijke tests aan Rianne gekoppeld. De twee zagen elkaar op hun bruiloft voor het eerst. Hoe bevalt dit experiment? 

Een serie wetenschappelijke proeven, waaronder een geurtest met gedragen T-shirts, wees uit dat het helemaal moest klikken tussen Richard en Rianne. Uit opmerkingen van de onderzoekers begreep Richard al dat er een vrouw bij zat die perfect bij hem paste. ‘’Toen ging ik er steeds meer in geloven.” 

Richard

En Richard glunderde inderdaad van oor tot oor toen Rianne op een zomerdag aan de arm van haar vader de trouwzaal in ‘t Slot in Zeist binnenschreed. ‘’Bij de screenings lieten ze me verschillende vrouwen zien en zij was de enige van wie ik dacht: met haar durf ik het wel aan. Anders had ik misschien wel nee gezegd. Ik heb haar ook gelijk verteld hoe blij ik was dat zij met mij voor het altaar stond en niet een van de anderen.” 

Het Geheim Van Een Goed Huwelijk

Richard en Rianne hebben zo veel met elkaar gemeen dat de programmamakers even aan doorgestoken kaart dachten. ‘’Alles klopte. Het was gewoon eng, maar we kenden elkaar echt niet.” Verwachtte hij wonderen van Het Geheim Van Een Goed Huwelijk? ‘’In het begin rekende ik nergens op: eerst zien, dan geloven. Mijn insteek was wel dat ik er mijn uiterste best voor wilde doen om het huwelijk te laten slagen. Anders moet je niet aan zo’n experiment meedoen. Als je allebei gemotiveerd bent, is zo’n wetenschappelijke match best een goed idee.” 

Rianne

Het huwelijk was niet altijd het sprookje waarop hij had gehoopt. ‘’Er zijn momenten waarop ik denk: als het zo moet, hoeft het voor mij niet meer. We hebben zo onze ups en downs. Maar het is ook heel moeilijk om samen te leven als je elkaar niet kent. In het begin is het leuk, later zie je ook de minder leuke kanten van iemand. Normaal heb je dat soort dingen allemaal achter de rug als je trouwt. Wij bewandelen de omgekeerde weg. Dat is lastig. Maar spijt heb ik zeker niet. Als ik niet had meegedaan, zou ik altijd hebben gedacht: wat zou er zijn gebeurd als ik wel ja had gezegd? Als je geen lot koopt, win je nooit wat.”

Zijn kersverse echtgenote vertelde aan Televizier waarom zij deelnam aan Het Geheim Van Een Goed Huwelijk.

Reageren