Interview: Roy Donders over zijn bestaan als Stylist van het Zuiden

Roy Donders is voor velen misschien nog een grote onbekende, maar bij vrouwen in woonwagenkampen en volksbuurten is de stylist al een ware hit. Reden genoeg voor een reallife-soap vindt RTL.

Eigenlijk kan Roy Donders het allemaal: hij runt zijn eigen kledingwinkel Rojami in Tilburg, hij is stylist, heeft zichzelf het kappersvak eigen gemaakt en doet het ook nog eens aardig als volkszanger. Toch vindt Roy het tijd voor een nieuwe uitdaging: hij wordt nu een realityster. Televizier.nl sprak met hem over zijn programma Roy Donders: Stylist van het Zuiden.

Waar kennen we je ook alweer van?

“Ik zat eerder in het RTL4-programma Gypsy Girls, waar ik al te zien was als een soort van stylist. Daaraan heb ik dit avontuur overgehouden, zeg maar. Bij Gypsy Girls is het dus allemaal begonnen.”

Wat kunnen we verwachten van Roy Donders: Stylist van het Zuiden?

“Voor mensen die van mijn stijl houden sowieso heel veel goede tips. Verder zie je gewoon mijn dagelijks leven. Zo ga ik een kledinglijn beginnen, dus daar heb ik het heel druk mee. En ik heb natuurlijk nog mijn winkel en kapsalon en ga ik af en toe op stap of naar een verjaardag.”

Waarom moeten we gaan kijken?

“Het is een hele leuke serie geworden met heel veel humor. Ook laat ik zien dat je vanuit het niets echt iets kunt bereiken. Ik kom uit een Tilburgse volksbuurt en mijn ouders hadden dus niet veel geld. Ik wil laten zien dat mensen uit een volksbuurt of woonwagenkamp ook hun dromen waar kunnen maken, daar heb je niet per se veel geld voor nodig.”

Je bent nu echt een ster aan het worden, hoe bevalt dat?

“Het is allemaal nog een beetje onwerkelijk, het is zo nieuw! Ik grijp alles in ieder geval met beide handen aan, dus ik ben benieuwd wat de toekomst gaat brengen. Aan de cameraploeg om me heen ben ik inmiddels wel gewend, die zie ik niet eens meer. Ik voel me als een vis in het water!”

Heb je verder nog toekomstdromen?

“Ja, ik wil sowieso een tweede serie hahaha! Daar zijn verder nog geen plannen voor hoor, maar het zou wel leuk zijn. Verder wil ik mijn zangcarrière weer oppakken, deze stond door alle drukte even op een laag pitje. Ik vind het heel gezellig om lekker op een feestje te zingen, met een accordeonnetje erbij. Iedereen wordt daar vrolijk van.”

Heb je nog kledingtips voor ons?

“Ik houd van jurkjes in goede kleuren en veel printjes en glitters. Maar het moet niet te bloot zijn, zoals bij die vrouwen bij Hotter Than My Daughter. Die persen zichzelf vaak in jurkjes en truitjes die gewoon te klein, te kort en te bloot zijn. Ik zou best aan de slag willen als stylist bij dat programma. Ik in combinatie met Gordon, dat wordt echt lachen denk ik!”

Reageren