Interview: Scott Bakula over NCIS: New Orleans

3 februari 2015 16:23 | sterren | Door Televizier

© 2014 CBS Broadcasting, Inc. All Rights Reserved

Scott Bakula schittert elke dinsdag als Special Agent Dwayne Pride in ‘NCIS: New Orleans’, de nieuwste spin-off van de immens populaire serie ‘NCIS’.

Waarom wilde je de rol van speciaal agent Dwayne Pride hebben?

„Ten eerste heb ik nooit aan een dergelijke serie meegewerkt, het is dus een uitdaging. Daarnaast ben ik altijd op zoek naar vastigheid. Dit klinkt misschien een beetje saai, maar ik wil een rol spelen waarvan de houdbaarheidsdatum nog lang niet is verstreken. Dwayne Pride kan volgens mij nog wel een poosje mee, ik ben dus erg blij dat ik in zijn huid mag kruipen.”

Was je al fan van NCIS?

„Mijn vrouw (Chelsea Field) heeft jaren geleden een gastrol gespeeld in NCIS. Ik kende de serie dus, maar keek er - eerlijk gezegd - niet regelmatig naar. Het is natuurlijk geen geheim dat alle NCIS-series ongekend populair zijn, en dus ben ik erg blij dat ik een rol in de nieuwste reeks heb gekregen.”

Wie is Dwayne Pride eigenlijk?

„Mijn personage is gebaseerd op de echte NCIS-agent D’wayne Swear uit New Orleans. Ik ben meerdere keren in de huid van een bestaand persoon gekropen, en dat blijkt vaak erg lastig. Gelukkig is D’wayne altijd op de set aanwezig, zodat ik alles aan hem kan vragen. Op deze manier wordt mijn personage geloofwaardig. Deze manier van werken komt natuurlijk de serie ten goede.

Je accent klinkt in de serie anders dan in het echt.

„Ik kom oorspronkelijk uit Saint Louis, en daar spreken ze ­inderdaad heel anders dan in New Orleans. Ik werk al meer dan twintig jaar samen met mijn dialectcoach Jessica Drake. Ze is een van de beste coaches in Hollywood, het accent uit New Orleans had ik daarom zo onder de knie.”

Brengen sterren uit de andere NCIS-series een bezoekje aan New Orleans?

„Het is geen geheim dat de NCIS-kijkers overtuigd moeten worden om ook naar deze spin-off te gaan kijken. Er komen daarom in het eerste seizoen een aantal bekende gezichten uit de originele NCIS-serie naar New Orleans. Dit zijn overigens geen kleine bijrollen; de personages ­maken echt onderdeel uit van de verhaallijn.”

Veel mensen kijken naar NCIS. Ben je bang voor kritiek?

„Niet meer dan normaal. Het is fijn dat ik met een schone lei kan beginnen, mijn personage bestond namelijk nog niet op tv. Toch zal ik - bijvoorbeeld op de sociale media - veel kritiek krijgen. Hier moet ik me niets van aantrekken.”

Lees ook: De spin-off NCIS: New Orleans begon vorig jaar met prima kijkcijfers

Meer over