Interview: Sophie Veldhuizen over haar rol als Eva Nuys in de nieuwe BNN-soap StartUp

De cast van de nieuwe BNN-soap StartUp bestaat uit een gevarieerde club mensen uit de wereld van theater, televisie en film. Zo speelt onder anderen musicalactrice en zangeres Sophie Veldhuizen (30) mee.

In het theater stond Sophie Veldhuizen op de planken met succesvolle musicals als My Fair Lady, Mary Poppins, Soldaat van Oranje en Hij Gelooft in Mij. Vanaf 6 januari schittert Sophie in StartUp als Eva Nuys, een jonge, pittige dame die talent agency Starlets opricht. Televizier sprak met de musicalactrice over haar rol in de nieuwe BNN-soap.

Je hebt voor deze rol vooral in musicals gespeeld, zoals My Fair Lady, Mary Poppins en Soldaat van Oranje. Waarom nu de overstap naar een televisieserie?

,,Ik kreeg deze unieke kans en vond dat ik ‘m absoluut moest grijpen. Er is natuurlijk wel veel verschil tussen theater en televisie.  In het theater repeteer je een periode zeer intensief aan een voorstelling en speel je vervolgens avond aan avond hetzelfde stuk. Dat is ook de charme van theater. Zo speelde ik onlangs een scène waarin ik uit de auto moest vallen op het strand, terwijl ik de volgende dag in een scène ruzie moest maken. En een groot verschil is natuurlijk ook dat ik nu niet hoef te zingen en te dansen!”

De serie gaat over jonge ondernemers die hun eigen toekomst in de hand nemen en hun passies volgen. Wat sprak je aan in de serie?

,,Het verhaal dat mooie dialogen, super collega’s, een toplocatie én prachtig camerawerk heeft. De arena van jonge ondernemers maakt de serie zo ontzettend van deze tijd. Het zijn moeilijke tijden waarin jongeren initiatief moeten tonen en hun eigen kansen moeten creëren.”

Je speelt in de serie samen met een groep jonge acteurs, hoe was de sfeer op de set?

,,Geweldig! Ik vind het enorm leuk om samen te werken met de groep en het is elke dag weer een feestje.”

Afbeelding


Door deze soap ben je straks dagelijks op tv en herkennen veel mensen je, ben je daar op voorbereid?

,,Eigenlijk ben ik daar niet op voorbereid. Je weet nooit wat er kan gebeuren. Ik zie wel hoe het straks allemaal loopt."

Spreekt een serie met dit onderwerp jongeren aan denk je?

,,Ik denk dat de serie ook best een inspiratie kan vormen voor jongeren om zelf een eigen onderneming op te starten. Ik zie het ook als ik in Amsterdam ben, waar mensen allemaal kleine bedrijfjes opstarten.”

Heb je er zelf wel eens aan gedacht om een eigen onderneming te beginnen?

“Ja, sterker nog, ik ben zelf ook ZZP’er. Ik heb mijn eigen onderneming als actrice/zangeres. Ik vind dat je zelf initiatief moet nemen en kansen moet grijpen.”

In de serie speel je Eva Nuys, een zelfbewuste vrouw die talent agency Starlets opricht. Kun je wat vertellen over dit personage?

,,Eva is een pittige tante, die charmant is en precies weet wat ze wil. Uit het niets start ze haar eigen onderneming, want zo’n type is ze gewoon. Helaas lopen de zaken niet al te goed. Grappig is ook dat ze veel achter de mannen aangaat en nogal gefixeerd is op uiterlijkheden.”

Herken je veel van jezelf in Eva?

,,Ikzelf ben net als Eva enthousiast en lief. En we zijn natuurlijk allebei ZZP’ers! Door mijn karakter heb ik vaak de rol van "het lieve meisje". Het is erg leuk om dat een keer niet te hoeven spelen."

Reageren