Interview: Susan Visser over Love Hurts

Susan Visser speelt in de nieuwe RTL 4-dramaserie Love Hurts, Sarah van Asperen, een relatietherapeute die mensen met liefdesproblemen bijstaat.

Aangrijpende ontboezemingen over de liefde vormen de rode draad van de zesdelige serie Love Hurts. De verhalen zijn gebaseerd op de spraakmakende columns van Corine Koole in de Volkskrant en de Linda. Relatietherapeute Sarah van Asperen, gespeeld door Susan Visser, is in Love Hurts het aanspreekpunt. Zij doet onderzoek naar de raadselen der liefde.

Goede raad

Sarah nodigt mensen uit om alles over hun relatie(s) uit de doeken te doen en geeft hen goede raad. ­„Ik heb een heel dienstbare functie”, zegt Susan (48), vooral bekend uit Gooische vrouwen. „Ik ben de reden dat ze hun verhaal vertellen. Maar het draait om hún ervaringen. Ik heb van Sarah een vrij aardse, concrete vrouw proberen te maken. Nieuwsgierig, warm en vol inlevingsvermogen. Mensen moeten zich wel op hun gemak bij haar voelen. Ze is een vrouw die zelf behoorlijk stevig in het leven staat en een drang heeft om alles te begrijpen en haar cliënten te helpen.”

De leukste thuis

Elke aflevering bestaat uit drie of vier waargebeurde ­verhalen en heeft een centraal thema. De eerste uitzending van Love Hurts draait om overspel. Susan: „Toen ik jong was, heb ik wel fratsen uitgehaald, maar ik ben zelf heel erg van de monogamie. Ik wil pas voor iemand gaan als ik diegene de leukste vind. Als je dan andere leuke mannen tegenkomt, denk je toch: de leukste heb ik al. Maar ik ­veroordeel het totaal niet als andere mensen niet monogaam zijn. Je kan niet in iemands hart of relatie kijken.”

Reageren