Interview: Toni en Tony over hun eigen realityserie

7 April 2015 11:48 | sterren | Door Televizier

© William Rutten - RTL

Nu De Roelvinkjes ten einde is gekomen, heeft RTL 5 weer een nieuwe realitysoap voor ons in petto. Televizier sprak Toni en Tony Peroni en hun huisvriendin Conny.

In Toni & Tony: Zo Vader, Zo Zoon krijgen we een kijkje in het leven van Toni Peroni en zijn zoon Tony junior, die samen de Starsound Studio in Utrecht runnen. Toni was in de jaren 80 drummer van Het Goede Doel en nu gaat Tony junior de sterrenstatus van zijn vader achterna, maar dan op een heel ander gebied: als dj. Met een platencontract bij Spinnin' Records (het label van Afrojack en Martin Garrix) op zak staat hij op het punt om door te breken.

In de realityserie zien we hoe Toni en Tony samen werken en wonen, maar ook hoe Tony junior weer contact probeert te zoeken met zijn moeder Linda Dubbeldeman, van wie Toni twee jaar geleden is gescheiden. Vader en zoon worden vaak bijgestaan door huisvriendin Conny, die graag een beetje voor ze zorgt en wat orde schept in het mannenhuishouden.

Televizier sprak Toni, Tony en huisvriendin Conny.

Waarom wilden jullie graag een eigen realityserie?

Toni: “Eigenlijk hebben we het niet zelf bedacht: we zijn door RTL benaderd en moesten er wel even over nadenken. Maar de Starsound Studio waar wij werken en wonen is eigenlijk altijd al een open boek. Daar kon iedereen al meekijken in ons leven, dus in feite was dat niks nieuws voor ons.”
Tony: “Het kwam gewoon op ons pad, via mijn platenlabel Spinnin’ Records. Die hadden weer contact met iemand van RTL, dus dat ging heel natuurlijk.”
Conny: “Ik heb er eerst een nachtje over geslapen, maar ik wilde graag meedoen. Nu het bijna op tv komt, is het toch wel spannend!” 

Mochten de camera’s overal bij zijn?

Toni: “Ja, er zijn ook momenten geweest dat ik niet eens wist dat er camera’s zouden komen. Dan werd ik ’s ochtends vroeg wakker, met een vriendin in bed, werd er opeens op de deur geklopt en kwam Conny binnen met de cameraploeg. Dat is wel even wennen.”
Tony: “Maar als je een kijkje in het leven wilt bij ons, dan krijg je dat ook echt. Ongegeneerd, ongeremd.” 

En wat zien we dan zoal uit jullie leven?

Toni: “Het is een combinatie. Tony is een opkomende dj, ik heb m’n sporen in de muziek ook wel een beetje verdiend, maar wij zijn ook gewoon mensen die in de supermarkt boodschappen moeten doen.”
Tony: “Het is heel dynamisch. Als je een dj alleen in de studio en op tour in het buitenland filmt, heb je het snel gezien. Bij ons zie je ook de kleine dingen.”
Toni: “We zijn niet de hele dag alleen maar aan het feestvieren, we moeten ook het huishouden doen. Of nou ja, dat doet Conny ook voor een groot deel. Wassen, strijken…”
Conny: “Nou, strijken niet hoor! Hooguit een overhemd voor Tony als hij in pak moet.”

Conny, ga jij ook wel eens mee als Tony als dj aan het werk is?

Conny: “Ik ben mee geweest naar Amerika! Ik wilde wel eens weten hoe dat touren van hot naar her er nou aan toe gaat. Dat was heel gaaf om te zien.”
Tony: “En voor mij is het chill om een stukje thuis mee te hebben op tour, want na een uur in het buitenland heb ik al heimwee. Dan mis ik m’n eigen toilet, m’n vrienden… Ik trek dat gewoon niet. Het is heel mooi om de wereld over te vliegen, maar het liefst zit ik thuis een bord boerenkool te eten.”
Toni: “Als hij weg is, ga ik foto’s sturen van thuis en van z’n bed en dan wordt hij heel boos.” 

Tony, hoe is het dat je vader zo betrokken is bij je carrière?

Tony: “Super. Vanaf het begin, toen ik ging drummen, heeft hij me bijgestaan. Toen ik besloot om dj te worden, dacht hij wel even: what the fuck, wat is dit? Maar na een paar maanden zag hij dat het voor mij een goede keuze was en is hij zich helemaal erin gaan verdiepen. Nu staat hij soms nog harder te springen dan ik! Het is een mooi gevoel als je vader naast je staat.”
Toni: “Als je zoon dit allemaal meemaakt, is het veel intenser. Het geeft zo’n mooi gevoel dat hij opeens voor vijfduizend man staat te draaien. Dat beleef ik nu heftiger dan in de tijd dat ik zelf in stadions stond te spelen. Misschien komt het omdat ik nu ouder ben, dat weet ik niet, maar het is heel tof om dit mee te maken.”
Tony: “En als hij zich te veel met me bemoeit, zeg ik gewoon: tyf op! We zijn supereerlijk tegen elkaar. Als ik met een interview bezig ben en hij komt er weer met z’n bakkes tussen, dan zeg ik: wegwezen! Of Conny grijpt in.”
Toni: “We bespreken wel altijd het level van de vriendinnen. Als ik het niks vind, is het klaar. En andersom ook: als Tony zegt dat het over drie dagen klaar is, dan is dat ook zo.”
Tony: “We praten over alles. Ik heb ook nog nooit een tattoo gezet zonder zijn goedkeuring. Ik weet niet waarom, ik ben 25, maar ik wil toch weten wat hij ervan vindt.”

En wat vind je van de muziek van Het Goede Doel?

Tony: “Ik heb er gewoon niks mee. Het is supergoed, maar ik vind het niet mooi!”
Conny: “Nou, Vriendschap zing je altijd keihard onder de douche.”
Tony: “Oké, sommige nummers zijn wel tof.”

Waren jullie als vader en zoon altijd al zo close?

Tony: “Nee, de eerste tien, twaalf jaar van m’n leven zag ik m’n vader amper. Toen vond ik hem alleen maar de ruziemaker, ik haatte hem eigenlijk. Maar daardoor kon hij later ook echt een vriend worden: omdat ik pas toen ik ouder was naar hem toe trok. Nu zijn we beste maten.”

Toni & Tony: Zo Vader, Zo Zoon is dinsdagavond om 21.30 uur te zien op RTL 5.

Lees ook:
RTL 5 komt met nieuwe realityserie Toni & Tony: Zo Vader, Zo Zoon.

Meer over