Interview: Valerio Zeno over Valerio International

30 maart 2015 12:50 | sterren | Door Televizier

© RVDA - BNN

In het nieuwe Valerio International gaat Valerio Zeno op pad met Nederlanders die wonen en werken in het buitenland. Zo vliegt hij de hele wereld over.

Wat voor mensen volg je in Valerio International?

"Ik volg mensen die succes ­hebben in het buitenland. Het gaat er niet om dat ze bekend zijn, maar dat ze een idee hadden en daar helemaal voor zijn gegaan. We volgen bijvoorbeeld een meisje dat in Hong Kong werkt in een ­restaurant met twee Michelin-sterren, maar ook een kitesurfer in Zuid-Afrika en een app-­ontwikkelaar in China."

Hoe kom je bij deze succesverhalen terecht?

"Er zitten mensen bij die ik zelf kende en heel graag wilde volgen, maar ook mensen die de redactie heeft voorgesteld. En soms komen de verhalen zomaar op m'n pad. Ik was in Rotterdam op een feest waar een vriend van me als dj draaide, en die vriend zei: 'Zie je dat meisje dat daar aan de bar staat? Zij is plus-size model en ze gaat binnenkort naar New York, omdat haar carrière echt hard gaat.' Toen dacht ik meteen: dat is perfect voor het programma! Dat is Danielle van Grondelle, die zit in de eerste aflevering."

Verder volg je in deze aflevering dj Martin Garrix. Hoe was het om met hem in een privévliegtuig te zitten?

"Ik wilde natuurlijk al m'n hele leven een keer in een privé-jet een vlucht maken. En het was supervet! Je kan gewoon vertrekken wanneer je zelf wilt en dat maakt de wereld een stuk kleiner. We begonnen in Bratislava, daarna gingen we naar Brussel, vanaf daar met politie-escorte naar Antwerpen en toen nog naar Madrid. Allemaal op één dag. En hij is pas 18 jaar!"

Ondertussen ben je ook bezig met de opnames voor Over Mijn Lijk. Is dat niet lastig schakelen?

"Het is heel gek, want het ene moment sta je met iemand die de wereld aan z’n voeten heeft met een gouden toekomst voor zich, en het andere moment sta je naast iemand die even oud is, maar bij wie het einde al bijna in zicht is. Toch is die afwisseling ook wel heel lekker, omdat Over mijn lijk zo zwaar is en ik nu even iets lichts tussendoor heb. En ik merk dat ik nu ook beter kan relativeren. Vaak denk ik: waarom maak je je zo druk? De echte problemen zitten ergens anders."

Je gaat in Valerio International op zoek naar de drijfveren van de mensen die je volgt. Wat zijn je eigen drijfveren?

"Waar ik als kind echt al van droomde, is bij de top-3 beste amusementspresentatoren van Nederland horen. Ik zou in de toekomst wel dé shows van het moment willen presenteren. Dus wat vroeger de Soundmixshowwas, of nu The voice of Holland. Ik wil graag amusement maken voor jong en oud. Dat vind ik ook zo leuk aan Proefkonijnen, dat ik nu met Dennis Storm doe. Daar kijken ouders met hun kinderen naar, maar ook studenten."

Over Dennis Storm gesproken: mis je je tv-maatje weleens als je zelf de wereld over vliegt?

"Nou, Dennis zie ik vaak genoeg, hoor! En we spreken elkaar ook op WhatsApp. Maar als er weer een nieuw programma is waarvan wij denken: dit is echt iets voor ons samen, dan zullen we dat zeker doen. Want de chemie die wij hebben, heeft niet iedereen, dus dat moet je wel koesteren."

Valerio International is maandagavond om 21.25 uur te zien op NPO 3.

Lees ook:
Valerio is de nieuwe presentator van Over Mijn Lijk.

Meer over