Interview: Yolanthe over haar nieuwe realityshow

Het leven van Yolanthe bestaat niet alleen maar uit glamour. Dat beweert de brunette tenminste. Vanaf nu kunnen we daar zelf over oordelen dankzij haar realityshow. Televizier sprak met de voetbalvrouw.

Haar docuserie heet simpelweg Yolanthe. De actrice/presentatrice en ondernemer vertelt in een Amsterdams hotel dat die naam precies de lading dekt. "Je krijgt een kijkje in mijn leven. Je zie dat ik naar China ga voor m’n sieradenlijn, naar Brazilië voor m’n stichting Free a girl, naar een filmset in Nederland, maar ook thuis in Istanbul en als ik m’n stiefzoon uit school haal in ­Vleuten. Het enige wat ik per se niet wilde was een gescripte serie. De camera volgt me simpelweg in het dagelijks leven.”

Niet op m'n knapst

Yolanthe zag al een stukje van de eerste aflevering en is blij met het resultaat. Toch was ze niet vanaf het begin in haar nopjes met het idee. "Ik wilde het beetje privé dat ik nog heb, beschermen. Maar het waren Wesley en m’n moeder die me ervan overtuigden dat het wel een goed idee was. M’n moeder zei dat er zoveel poeha rondom mij is ontstaan dat ze me daar niet eens in herkent. ‘Waarom laat je het niet toe?’, vroeg ze. ‘Laat zien hoe het echt is.’

Niet perfect

Mijn leven is niet perfect, ik ben niet perfect. Ik ben maar een mens. Meisjes van 14 en 15 die naar me opkijken mogen gerust weten dat ik ook m’n mindere dagen heb en dat ik niet altijd op m’n knapst ben. Ook Wesley vond dat dit de tijd was om het te doen. Ik vlieg van hot naar her, maak van alles mee, hoe leuk is het om daar een document van te hebben voor later?”

Wesley Sneijder

Over echtgenoot Wesley ­Sneijder verschenen de afgelopen maanden veel berichten in de media. De Galatasaray-voetballer zou geen zin hebben in een serie. Hij zou zelfs een contract hebben laten opstellen met daarin de eis dat hij niet in beeld komt. Over die berichten is Yolanthe duidelijk: complete nonsens. "We krijgen niet samen een realityshow, het gaat over míjn leven, maar daar maakt Wesley natuurlijk wel een groot deel van uit. Het zou raar zijn als je hem niet zou zien. Wesley komt bijvoorbeeld thuis en vraagt wat we eten. Of ik bel hem vanaf de andere kant van de wereld. Zulke dingen.”

Huisje kruisje

Yolanthe is nu 29 jaar, is ze blij met was ze tot nu toe heeft bereikt? "Ik woon in een supermooie stad in Turkije, ben op m’n 24ste getrouwd met m’n grote liefde en dat gaat nog steeds heel goed. Ik heb een mooie carrière en een eigen bedrijf. Ik ben enorm dankbaar. Natuurlijk maken we ook verdrietige ­dingen mee, ieder huisje heeft z’n kruisje, mijn huisje ook, maar ik mag niet klagen. Ik voel me gezegend.”

Yolanthe is vanaf vrijdag 25 april elke week te zien om 21:30 uur op SBS 6.

Meer over:

Reageren