Inteview met Sanne Hans over The Voice of Holland

Sanne Hans, oftwel Miss Montreal, is samen met Anouk het nieuwe gezicht tussen de coaches van het 6de seizoen van The Voice of Holland.

Waarom ben je coach geworden?

„Ik zie dit als een kans. Ik hoopte altijd al dat ik mocht plaats­nemen in de jury van The voice of Holland, en toen ik hoorde dat Anouk dit jaar van de partij zou zijn, wilde ik helemaal graag. Het is een uitdaging, het is tof om te doen en we hebben ook nog eens heel veel lol samen. Ik ben nog jong en niet zo heel lang bezig, dus dit is een enorme kans. The voice is echt een ding. Het lijkt een beetje op het ­Eurovisie Songfestival; dat is ook weer cool geworden. En als je bedenkt wie er allemaal in die stoelen hebben gezeten: Ilse, Trijntje, VanVelzen en nu Marco, Ali en Anouk. Wauw! Zo gaaf.”

Hoe is het om te coachen in plaats van zelf op het podium te staan?

„Het ligt me wel, dat tv-werk. Ik heb natuurlijk ook in de jury van De Beste Singer-Songwriter van Nederland gezeten, het verschil is dat ik nu op een draaiende stoel zit. En dat vind ik misschien wel het tofst van alles.”

Wat voor talent zoek je eigenlijk?

„Mensen die zichzelf zijn. Ze hoeven niet de beste van de hele wereld te zijn, maar wel die potentie hebben.”

Hoe zit het met de onderlinge competitie tussen de coaches?

„Ik dacht dat ik het supereng zou vinden, maar ik voelde me meteen thuis tussen de anderen. Ik was bang dat niemand van de talenten voor mij zou kiezen. Maar op het moment dat de eerste kandidaat dat wel deed, dacht ik: yes, er zijn mensen die bij mij in het team willen. Ik hoor erbij! En ik heb gehoord dat dit jaar extra veel mensen zich hebben opgegeven die gitaar of piano spelen, dus dat maakt het nog leuker voor mij.”

Waarom heb je zelf nooit mee­gedaan aan een talentenjacht?

„Ik vond het niet echt nodig. Ik zat wel bij Dewi in de klas toen zij meedeed aan Idols I. Dat was supertof, de hele klas steunde haar. Maar het is niets voor mij. Zeker niet toen ik hoorde dat je niet eens zelf gitaar mocht spelen bij zo’n talentenjacht.

The Voice of Holland vrijdag 20.30 • RTL  4

Reageren