Irene Moors alleen exclusief als presentator bij SBS 6

22 Januari 2016 16:50 | sterren | Door Televizier

Er is toch nog een kans dat Irene Moors samen met Carlo Boszhard te zien zal zijn in de TV Kantine. Niets in haar SBS-contract staat acteren namelijk in de weg.

Het driejarig contract dat Irene Moors vandaag tekende bij SBS bindt haar alleen als presentator exclusief aan de zender.

Nick & Simon

SBS-persvoorlichter Jaap Paulsen vergelijkt de deal van Irene met die van Nick en Simon. Het muzikale duo verbond zich eind vorig jaar als presentatoren aan de zender, maar konden daarnaast wel voor AVROTROS hun reissoap The Dream maken. "The Dream is een uitzondering, verder mogen Nick en Simon alleen voor SBS tv-programma's presenteren. Dat is immers het hele idee van een exclusiviteitscontract. Verder zijn ze volledig vrij er dingen naast te doen. Van in het land optreden tot zingen bij andere omroepen."

Vrij te acteren

Ter verduidelijking noemt Paulsen ook Jeroen van Koningsbrugge. "Hij staat niet bij ons onder contract, vandaar dat je hem ook ziet bij RTL, BNN en AVROTROS. Daar is hij helemaal vrij in, maar een presentatiecontract zoals dat van Irene gaat automatisch gepaard met exclusiviteit. Zonder verder alle details van haar contract te bespreken: áls ze zou worden gevraagd om elders bijvoorbeeld te zingen of te acteren, dan valt daar altijd over te praten."

TV Kantine

Daarmee lijkt het in theorie mogelijk dat Irene dit jaar "gewoon" weer in de make-up gaat voor het al aangekondigde seizoen van De De TV Kantine. In dat programma zou ze alleen maar acterend te zien zijn. RTL kan er echter nog geen uitsluitsel over geven. Persvoorlichter Femke de Veer gaf desgevraagd de volgende verklaring over de toekomst van de persiflageshow en Irene's rol daarin: "Dat is nog niet duidelijk, het is nu nog te vroeg om iets over te zeggen."

Meer over