Irene Moors ligt niet wakker van kijkcijfers De Vreemde Eend

De Vreemde Eend is niet bepaald de kijkcijferhit die het had moeten worden. Presentatrice Irene Moors blijft echter positief over haar eerste SBS-programma.

De eerste twee afleveringen van De Vreemde Eend werden door respectievelijk 660.000 naar 389.000 kijkers gezien. Dat maakt de show alles behalve een hit.

TV-perikelen

Op Radio 538 stond Irene Moors stil bij de situatie. Ze gaat naar eigen zeggen 'heel goed' met de toestand om: "Het gaat heel goed. Ja, hoor. Het is een gekke week. De mensen zijn druk met me naar aanleiding van alle tv-perikelen, maar het gaat hartstikke goed. Ik ga er heel goed mee om. Ik lig er echt niet van wakker. We hopen in elk geval dat er zaterdag meer mensen gaan kijken."

"Moeilijke avond"

Moors zei de ophef rond De Vreemde Eend niet zo te snappen: "Er is zo veel over gesproken, maar ook door mensen die het nog niet gezien hebben. De amusementsavond van SBS bestaat pas drie weken, ik denk dat veel mensen het nog niet weten te vinden. Daarom hoop ik dat men ondanks al het nieuws lekker gaat kijken naar een gewoon gezellig spelprogramma. Als dat niet gebeurt, dan moeten we nog kritischer zijn met de dingen die gemaakt gaan worden op zaterdagavond bij SBS 6."

Spoedklus

Bij Koffietijd vertelde Irene vorige week dat De Vreemde Eend de reden was dat haar transferdeal met SBS 6 begin dit jaar binnen enkele weken rond was. Het programma had nog geen presentator en dus was er sprake van spoed. Ook onthulde ze in het komende seizoen op vrijdagavond met een nieuw programma te komen.

Reageren