Irene Moors verrast door reacties op lied Voor Het Eerst

23 december 2014 12:22 | sterren | Door Televizier

© Nick van Ormondt

Irene Moors bracht tijdens Serious Request het gevoelige nummer Voor Het Eerst ten gehore. De presentatrice wist menig kijker én dj te raken met het lied. 

Irene Moors raakte de gevoelige snaar van Domien Verschuuren met het nummer Voor Het Eerst, dat zij voor haar overleden vader zong. De Serious Request-dj moest een traantje laten, maar hij bleek niet de enige die geëmotioneerd was door het lied.

Irene Moors

Irene Moors vertelt aan RTL Boulevard dat ze is overdonderd door de vele positieve reacties. “Het was een mooi moment. Het is heel overweldigend alle reacties. Mensen herkennen het toch. Niet alleen in verband met mensen die zij het afgelopen jaar hebben verloren, maar ook het jaar ervoor. Het is gewoon een beladen maand. Blijkbaar raakt het liedje een gevoelige snaar”, aldus de Geef Mij Nu Je Angst-presentatrice.

Voor Het Eerst 

Irene Moors brengt het lied normaal gesproken tijdens de theatershow van Karin Bloemen ten gehore. Sara Kroos schreef Voor Het Eerst speciaal voor deze gelegenheid. “Ik ken Sara goed. Ze kent mij blijkbaar ook heel goed. Een halfjaar geleden waren we met Karin Bloemen bezig om de show op poten te zetten en toen gaf ik aan graag een liedje erin te willen hebben over wat je voelt als iemand er niet meer is. Dat heeft Sara zo briljant opgepakt”, vertelt ze.

Domien Verschuuren

Niet alleen Domien Verschuuren, maar ook Irene Moors brak toen ze het nummer voor de eerste keer hoorde. “Ik moest alleen maar huilen toen ik haar demo hoorde en toen moest ik zelf nog zingen. Dat ging natuurlijk helemaal niet in het begin. Nu lukt het om mezelf onder controle te houden, maar maakt het juist bij anderen wat los.”

Serious Request

Ondanks het feit dat Irene Moors Kerst zonder haar vader moet vieren, kan ze 2015 met een positief gevoel beginnen. “Ik kan me geen mooiere afsluiting van het jaar voorstellen met wat er gebeurt met Serious Request en dat er zo veel over wordt getwitterd“, besluit de blondine.

Maaike Ouboter ontroerde 3FM-dj Giel Beelen met een gevoelig nummer in De Beste Singer-Songwriter Van Nederland.

Meer over