Isa Hoes: boek over Antonie is geen luchtig verhaaltje

27 September 2013 10:15 | sterren | Door Televizier

Isa Hoes heeft lang moeten bikkelen achter haar computer, maar haar boek over haar leven met Antonie Kamerling is nu bijna af.

"Het was meer dan een bevalling", zegt Isa Hoes (46) over het schrijfproces in RTL Boulevard. Ze vond het zwaar om al haar vrije uren achter de computer te kruipen om over Antonie te schrijven.

Luchtig verhaaltje

"Je gaat gewoon weer twintig jaar herbeleven. Het lastigste is, dat je de laatste jaren gemakkelijker weet dan de beginjaren. Het kost energie", legt Isa uit.

Toch haalde de actrice al haar deadlines en het resultaat mag er wezen. Maar "het is geen luchtig verhaaltje" geworden vertelt ze.

Merlijn

Isa's zoon Merlijn maakte zich wel zorgen over het boek, hij liet aan zijn moeder weten het niet te willen lezen. "Maar ik heb verteld dat het niet alleen maar over de depressie gaat. Ook over hoe we elkaar ontmoet hebben. Er staan ook leuke verhalen in", zei Isa tegen Merlijn.

Mensen helpen

Uiteindelijk hoopt Isa dat het boek de schaamte rondom depressie en zelfmoord wegneemt. "Ik hoop dat dit boek mensen helpt", zegt ze. "Want het gaat niet alleen over ons, het gaat ook over andere mensen, over de relatie tussen man en vrouw, waar veel mensen zich in zullen herkennen."

Toen Ik Je Zag

Antonie Kamerling pleegde op 6 oktober 2010 zelfmoord. Het boek heet Toen Ik Je Zag: Mijn Leven met Antonie, vernoemt naar de gelijknamige hit die Antonie scoorde als zijn All Stars personage Hero. Het boek ligt vanaf november in de winkels.

Meer over