All Stars & Zonen

Isa Hoes vindt All Stars & Zonen-acteur Matthijs van de Sande Bakhuyzen lijken op Antonie Kamerling: 'Bijna eng'

31 augustus 2023 10:00 | sterren | Door Tijgerbloed Teksten

© Dinand van der Wal

Grensoverschrijdend gedrag, genderkwesties en TikTok: Het komt allemaal voorbij in het nieuwe seizoen All Stars & Zonen. Isa Hoes (Roos) krijgt lekker veel schermtijd. ‘Het is tijd voor revanche.’

Je bent er vanaf het begin bij, welk plekje heeft All Stars in je hart?

“Een grote plek. In het begin stond ik met Antonie op het veld. Met onze zoon Merlijn in de Maxi-Cosi; later trapten de acteurs vaak een balletje met hem. Ik vind het leuk om nu de jonge generatie aan het werk te zien. Het geeft een andere dynamiek, maar tegelijkertijd lijkt het erg op de onderlinge sfeer die wij in het begin hadden. Matthijs van de Sande Bakhuyzen speelt nu de broer van Hero, hij lijkt zo op Antonie. Soms kijk ik naar hem en dan vind ik het bijna eng.”

Jij speelt Roos, de vrouw van Mark, hoe ontwikkelt jouw rol zich?

“Roos was als ‘vrouw van’ in het laatste seizoen een buitenstaander, een vrij kleine rol, ze zat altijd maar te zeuren. Wat zeurderig en daar had ik eerlijk gezegd wel een beetje genoeg van. Voor de opnames van dit seizoen belde regisseur Jean van de Velde me: ‘Maak jij je maar geen zorgen, ik heb iets leuks voor je.’ Ik was natuurlijk razend nieuwsgierig, en toen we begonnen bleek het ook echt geestig. Laten we zeggen dat Roos behoorlijk aanwezig is. Roos heeft voor het eerst een gigantische aanwezigheid. Ze gaat los, tijd voor revanche.”

Zijn de onderwerpen anders dan een kwarteeuw geleden?

“Een jongen die misschien liever bij de dames wil trainen, dat is een thema dat 26 jaar geleden niet bestond, nu hoort het er gewoon bij. Het is nu ook allemaal extremer, mensen zijn uitgesprokener, er zijn meer tegenstellingen. Bij de rol van Johnny (Daniël Boissevain, die de horkerige coach van het team speelt, red.) dacht ik bij het lezen van het script wel af en toe, wauw kan dat? En meteen daarna dacht ik, ja dat kan. Dit is Johnny. En er zijn veel Johnny’s op de wereld.”

Waarom blijft de serie scoren?

“Ik denk dat iedereen wil weten wat er in een kleedkamer gebeurt. De setting van een voetbalclub leent zich gewoon goed voor drama. Voetbal is geen elitesport, het is voor iedereen. Op welke andere plek kom je zo veel verschillende mensen en karakters tegen?”

Voelt All Stars na twee films en de series als je eigen voetbalclubje?

“Als ik tussen draaiperiodes door collega’s tegenkom, hebben we wel meteen een soort clubgevoel. We waren zo jong toen. Begin dertig, nu zijn we allemaal vijftigers. Ik eet nog steeds regelmatig met vier meiden die meewerkten aan het eerste seizoen. Dat doen we al 26 jaar.”

Wat vond je zelf het leukste moment tijdens de opnames?

“Wat ik misschien wel het bijzonderste vind, is dat de regisseur zelf meespeelt, met mij. Een ontzettend grappige scène waar ik nog niets over kan zeggen. Of je hem gaat herkennen is de vraag, ik geef zo al genoeg weg.”

De eerste twee afleveringen van All Stars & Zonen zijn donderdag 31 augustus om 20.30 uur te zien op NPO3 en NPO Start. De hele serie is vanaf die dag ook al volledig te bekijken op NPO Plus. Vanaf donderdag 14 september is er wekelijks een aflevering te zien om 20.30 uur bij BNNVARA op NPO 3 en NPO Start.

Meer over