Italië verandert wet voor George Clooney

Wie bij de Italiaanse villa van George Clooney stopt, riskeert 500 euro boete. Dat heeft de gemeente in een nieuwe regelgeving vastgelegd.

Het is inmiddels algemeen bekend dat George Clooney en Amal Alamuddin gaan trouwen. De twee hebben echter wat problemen met het kiezen van de perfecte trouwlocatie. Het Downton Abbey-kasteel en zijn villa in Italië passeerden eerder de revue. Mocht de acteur zijn geliefde het jawoord geven in zijn eigen huis, dan kan hij rekenen op de nodige privacy. Iedereen die bij zijn Italiaanse villa stopt wordt op de bon geslingerd. 

De wet

De ingevoerde verordening is per direct ingegaan en geldt tot 30 september. De burgemeester van Laglio, Robert Pozzi, vertelt aan Us Weekly dat er nog geen officiële verzoeken zijn van de acteur om het dorpje te vereren met de inwijding van zijn huwelijk. Toch lijkt het er nu sterk op dat de bruiloft aan het Comomeer plaats gaat vinden, waarom zou je anders een wet aanpassen?

Veiligheid

Pozzi legt uit dat het stopverbod bij het huis van Clooney geldt op zowel het land als het water. Iedereen die binnen honderd meter van de villa lekker wil uitwaaien op een zeilboot of afkoelen in het water kan dus beboet worden door de politie. "Het gaat om het verkeer en veiligheid. Het is erg gevaarlijk en het is ook een zaak van privacy", zegt de burgemeester. 

Op de bruiloft zal de acteur niet stijf staan van de cafeïne. Het gezicht van Nespresso vindt koffie namelijk niet te drinken.

Meer over:

Reageren