Ivo Niehe voelt dat het beste nog moet komen

13 augustus 2017 10:45 | sterren | Door Televizier

© Roy Beusker Fotografie

Ivo Niehe staat al ruim 35 jaar aan de top van de tv-wereld dankzij z'n TV Show, toch meent de 71-jarige programmamaker dat zijn carrière pas begint.

In gesprek met het AD onthult Ivo, die naast presentator ook (theater)programma's maakt, dat zijn loopbaan tot nu toe slechts als een voorwoord voelt.

Voorrecht

Niehe zit nog vol plannen en energie: "Niemand gelooft me, behalve de mensen in mijn omgeving. Elke dag denk ik: er zijn nog zoveel plannen waar we mee aan de slag moeten."  Ivo ziet z'n baan dan ook niet als werk, maar als voorrecht: "André Rieu zei ooit: 'Ik heb nooit vakantie, want ik heb geen werk…' Dat geldt ook voor mij. Ik ben net terug uit Frankrijk. Zit ik op een terras weer dertig onderwerpen uit de internationale bladen te scheuren."

Drs. Down

Ook op de planken blijft Niehe vernieuwen. Maakte hij ruim tien jaar geleden zijn eerste soloprogramma, nu debuteert hij eind augustus als toneelschrijver. Ivo schreef de musical Drs. Down, losjes gebaseerd op het leven van de Spanjaard Pablo Pineda Ferrer, een man met Down die afstudeerde van de universiteit. 

Meer over