Jaap Buijs vecht tegen maagkanker

27 augustus 2013 11:53 | sterren | Door Televizier

Jaap Buijs, de manager van vrijwel elke Volendamse artiest, heeft maagkanker. Dat maakte Jan Smit gisteravond bekend in het programma RTL Late Night.

De diagnose maagkanker kwam heel onverwacht voor Jaap Buijs. Zo vertelt de manager aan RTL Boulevard: "Ik ging naar de arts voor mijn galblaas en toen vertelden ze mij dat ik maagkanker heb." Ook bij zoon Aloys kwam het nieuws hard aan.

Jan Smit

In het programma RTL Late Night vertelde Jan Smit het droevige nieuws. Hij liet weten het erg moeilijk te hebben met de situatie: "Ik kreeg het slechte nieuws op dezelfde dag dat mijn zoon werd geboren. Jaap belde me zelf. Ik heb de auto langs de kant gezet omdat het toch wel erg hard aankwam."

Jan en Jaap hebben dan ook een speciale band: "Jaap heeft mijn carrière gemaakt. Hij is als een tweede vader voor me. Deze man is alles waar Jan Smit voor staat. Ik hoop dat hij kan genezen. Het doet me erg veel", vertelde Smit.

Hoop op genezing

Aan RTL Boulevard vertelt Jaap dat de kans dat hij geneest zeer groot is: "De doktoren hebben me laten weten dat we het honderd procent goed kunnen behandelen. Dat gaat in totaal zo'n acht maanden duren."

Maar in de tussentijd gaat Buijs niet stilzitten: "Ik heb hier eigenlijk geen tijd voor, want er is zoveel werk te doen. Ik ga nu niet op een stoel zitten. Ik wil dingen blijven doen."

Meer over