Jack Spijkerman stopt definitief met televisie

20 juni 2016 09:17 | sterren | Door Televizier

© Nick van Ormondt

De 67-jarige presentator Jack Spijkerman vindt het mooi geweest, hij gaat met pensioen. 'Koning Voetbal komt niet meer terug en mijn afscheid van televisie is nu daar. Definitief, ja.'

Jack laat aan Privé weten dat het zijn eigen beslissing is om niet langer op de buis te verschijnen. "Ik ben uit mezelf gestopt met televisie en ik kom niet meer terug." 

Pensioen

"Eigenlijk was ik al zover toen RTL met Koning Voetbal kwam, maar dat programma vond ik zo op mijn lijf geschreven, dat ik het gewoonweg niet kon weigeren." Toch gaat de presentator nu echt met pensioen.

Definitief

"Die quiz komt normaal gesproken niet meer terug, zeker nu Wilfred Genee al Matchwinner heeft. (...) Dat houdt in dat Koning Voetbal niet meer terugkomt en mijn afscheid van televisie nu daar is. Definitief, ja. En nee, dat vind ik helemaal niet erg na al die jaren."

Kopspijkers

Jack was van 1995 tot 2005 te zien bij de VARA met zijn succesvolle programma Kopspijkers, dat begon onder de naam Spijkers. Het satirische show trok miljoenen kijkers en hij won er in 2002 een Gouden Televizier-Ring mee.

Commerciëlen

In 2005 stapte hij over van de VARA naar Talpa en vanaf 2009 was hij bij RTL 4 te zien. Daar presenteerde hij de shows Wat vindt Nederland? (foto) en Echt waar?!. Met dat laatste programma stopte hij in 2015.

Koning Voetbal

Sinds 2013 presenteerde hij bij RTL 7 de voetbalquiz Koning voetbal waarin Johnny de Mol en Viggo Waas het tegen elkaar opnamen. Dit programma maakte hij tweemaal per jaar, een keer in het voorjaar en een keer in het najaar. Afgelopen najaar nam hij dus voor de laatste de presentatie van de quiz voor zijn rekening.

Niet eeuwig doorgaan

Jack Spijkerman is blij dat hij nu de keuze maakt om met pensioen te gaan. "Wat dat betreft snap ik iemand als Henny Huisman niet. Dat krampachtig proberen om op televisie te blijven; het lijkt wel alsof die mensen het idee hebben dat wanneer ze niet in beeld zijn, ze niet meer bestaan. Godzijdank heb ik dat niet. Ik kan nu zonder enige pijn in mijn buik zeggen: 'Ik stop'."

Vakantie

Wat hij nu gaat doen met zijn tijd? "Mijn zoon Joska is klaar met school en is van plan een jaartje de wijde wereld in te trekken. Om te beginnen gaat hij drie maanden in de horeca werken op Bonaire, dus het lijkt me dat ik ook maar even die kant op moet." Voorlopig verveelt hij zich dus nog niet.

Meer over