Jack Spijkerman wil nog één keer Kopspijkers

25 september 2015 14:55 | sterren | Door Televizier

© RTL Nederland

Jack Spijkerman (66) is zijn tv-loopbaan aan het afronden. Als kroon op het werk zou hij het leuk vinden nog één keer een speciale Kopspijkers te maken.

Spijkerman heeft zelfs al zijn oude team cabaretiers gepolst en die stonden niet onwelwillend tegenover het idee.

Televizier-Ring 2002

Kopspijkers was tussen 1998 en 2005 een van de meest populaire programma's van Nederland. Op het hoogtepunt keken 3.6 miljoen mensen naar het wekelijkse, satirische praatprogramma dat steevast werd afgesloten met het cabaret waarin drie sterren uit het nieuws meesterlijk gepersifleerd werden. Jack Spijkerman won in 2002 zelfs de Gouden Televizier-Ring voor de show. 

Jack Spijkerman met pensioen

Spijkerman is langzaam maar zeker bezig een punt te zetten achter zijn loopbaan vóór de camera's. Zo trad hij afgelopen januari vrijwillig terug als presentator van Echt Waar?! In een interview op Q-Music merkte hij op dat totaal niet erg te vinden: “Ik vind het ook volkomen normaal dat een jongere garde tv gaat maken. Niet zo heel lang geleden werd ik nog benaderd voor een dagelijks programma, maar ik moet er niet aan denken.”

Laatste Kopspijkers

Voor een laatste, echt mooie Kopspijkers is de presentator nog wel te porren. Maar een hele serie zit er volgens Jack echt niet meer in: "Je moet er nooit naar streven om een programma te gaan herhalen. Het is geweest. Typetjes worden nu gedaan in De TV Kantine en in Koefnoen. En je hebt nu op zondagavond ook de mooie talkshow met Arjen Lubach, die ook nog bij Kopspijkers heeft gezeten. Er is wel plek voor een satirisch programma, maar dan moet je een nieuwe vorm bedenken."

Rest de vraag waar de eventuele Kopspijkers special uitgezonden kan worden. "Waar kom ik erin? Ik denk niet dat de VARA eraan meewerkt, ha ha“, besluit Spijkerman die in 2005 voor veel ophef zorgde toen hij overstapte naar de commerciele zender Talpa/Tien.

Meer over