Jaimie Vaes haalt uit naar Shownieuws

7 april 2022 20:18 | sterren | Door Jef Willemsen

© Screenshot NPO 1
Een scoop voor Khalid & Sophie: voor het eerst vertelde Jaimie Vaes haar kant van het verhaal rond Lil Kleine. De realityster had daarbij geen goed woord over voor de wijze waarop Shownieuws over de zaak berichtte.

Vaes en haar advocaat Kim Beumer schoven aan bij Khalid Kasem die haar als uitsmijter van de uitzending alle ruimte gaf om haar ervaringen te delen. 

Mentaal geweld

Het gesprek begon met een terugblik op de relatie tussen Vaes en de rapper. Ze verklaarde dat hun eerste jaar samen 'rozengeur en maneschijn' was. Daarna veranderde alles geleidelijk. Het eerste jaar was alles 'rozengeur en maneschijn' en daarna veranderde alles geleidelijk. De eerste keer dat hij gewelddadig werd kwam volgens Vaes na een uit de hand gelopen ruzie. Daarna werd de relatie steeds giftiger met zowel fysiek als mentaal geweld. Ze gaf toe de rapper, hoe gek het ook, klinkt nog te missen.

Veel steun

Sinds Vaes met haar verhaal in de openbaarheid is getreden heeft ze veel contact gehad met vrouwen die een soortgelijke situatie hebben doorgemaakt. Dit is een grote steun voor haar geweest: "Daardoor ben ik gaan beseffen: 'ik ben dus niet gek!' Als ik weer eens met een verhaal bij vrienden en familie kwam. Je wordt bijna niet meer serieus genomen. Mensen denken echt: "Ja vrouw, hoe vaak moeten we je nog advies geven?" Maar die zijn er niet emotioneel bij betrokken."

Vriendjespolitiek

Ik vind het nog steeds heel spijtig dat er bepaalde mediaplatformen een partij kiezen. Neem een Shownieuws die met informatie die ze van zijn (Lil Kleine -red) kant krijgen iets willen recht trekken. En ik weet niet of dat is omdat ze ergens verweven in zijn of gewoon vriendjespolitiek is. Maar het is al zwaar genoeg. En als je dan als vrouw zijnde, met een gebroken gezin, op de bank zit en er komen allerlei signalen die zo erg niet kloppen dat je bijna een rectificatie wil aanvragen..."

Intentie

Als voorbeeld geeft Jaimie het filmpje dat Lil Kleine onlangs plaatste vanuit een hotelkamer in Thailand waarin hij aangaf aan zichzelf te werken. Volgens Jaimie wordt te makkelijk aangenomen dat dit klopt: "Dat 't echt de intentie is. Dat er ook echt goed voor z'n zoon gezorgd wordt. Dat hij ook daadwerkelijk aan zichzelf werkt... Naar mijn mening klopt dat niet. Ik hoop wel dat het gaat kloppen."

Aangifte

Maar Jaimie houdt het niet bij hoop alleen. Advocaat Beumer liet weten dat Vaes officieel aangifte heeft gedaan tegen haar ex-vriend: "Het strafrechtelijk onderzoek neemt nu zijn koers." Verder houdt Beumer zich bezig met het afhandelen van civiele zaken tussen het stel. Er moeten afspraken gemaakt worden over de toekomst van hun 3-jarige zoontje Lio.  Jaimie sloot het gesprek af met de onthulling dat ze binnenkort Amsterdam verlaat. Ze is van plan voorlopig terug te keren naar Spanje waar zij en Lio zich goed voelen. 

Meer over